24
Nisan
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Otoyol projesi bitmek üzere...

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin yap-işlet-devret modeli ile tek seferde yapılan en büyük projesi olan İstanbul-İzmir otoyolunda çalışmalar bütün hızla devam ediyor.

Orhangazi ve İznik gölünün arasından geçecek olan otobanın kuş bakışı çekilen fotoğrafı yapılan çalışmaların nasıl ilerlediğini gözler önüne seriyor.

6 İLİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

Türkiye'nin iki büyük şehri İstanbul ve İzmir'i birbirine bağlayacak proje tamamlandığında, İstanbul-İzmir arasını araçla 4 saatte gitmek mümkün olacak. Otoyoldaki çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

Ülke nüfusunun üçte birinin yaşadığı İstanbul, Kocaeli ve Bursa illerinin bulunduğu Marmara Bölgesi ile Balıkesir, Manisa ve İzmir illerinin yer aldığı Ege Bölgesi'ni birbirine bağlayacak otoyoldaki çalışmalar, Ekometre gazetesinin sahibi Kenan Sertalp tarafından kuş bakışı çekilen fotoğrafla gözler önüne serildi.

BÜYÜK BİR KISMI BİTTİ

Büyük bir kısmının bittiği görülen otoyolda Orhangazi ve İznik gölünün arasından geçecek olan otoban, bu yolu kullanacak olanlara ayrı bir seyir zevki yaşatacağa benziyor. 7 yılda tamamlanması hedeflenen otoyolun büyük bir kısmı bitmiş gözüküyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2013 Cumartesi 16:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?