30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Oylar yeniden sayılıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) adayı Yusuf Uzun'un belediye başkanlığını kazandığı Beylikdüzü'nde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) itirazları üzerine oylar yeniden sayılıyor.
Büyükçekmece Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İlçe Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik CHP'li grup, seçime hile karıştırıldığını iddia etti. Sloganlar atan grup adına konuşan Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı Yücel Aslıoğlu, "Seçimde hile var. Çünkü biz ilçe meclis üyeliğinde yüzde 38 oy aldık ama belediye başkanlığı seçiminde daha düşük aldık. Bu nedenle seçime hile karıştırıldığını düşünüyoruz" dedi.


AK Partili yaklaşık 500 kişilik grup da Büyükçekmece YSK önüne gelince gerginlik yaşandı. AK Parti ve CHP'liler, attıkları karşılıklı sloganlarla tepkilerini dile getirdi. AK Partililerin, "Kıskananlar çatlasın" sloganlarına karşılık olarak CHP'liler, "Türkiye laiktir, laik kalacak" diye bağırdı.
Seçimi kazanan AK Parti adayı Yusuf Uzun da YSK önüne geldi. Uzun yaptığı kısa açıklamada, "Biz 940 oy farkla kazandık. İtirazlar oldu ama bu sonucu değiştirmez" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 10:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?