6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Oyuncu adaylarına korkunç tuzak

Bilişim polisi, bazı filmi ve dizi oyuncu adaylarının cinsel içerikli görüntülerini kaydederek şantaj yaptığı iddiasıyla bir kişiyi gözaltına alındı.

Şüphelinin bilgisayarında yapılan incelemede mağdurlara ait MSN adresleri ve şifrelerinin yer aldığı liste ile cinsel içerikli görüntülerin ele geçirildiği belirtiliyor.

İstanbul'da bilişim polisinin gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan bir şüphelinin, film ve dizilere oyuncu temin eden ajansın sitesini çökerterek oyuncu adaylarının e-posta adreslerini ele geçirdiği, bu kişilere uygunsuz görüntüleriyle şantaj yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri Bakırköy'de bulunan dizi ve filmlere oyuncu temin eden bir yapım şirketinin internet sitesinin hacklenerek bazı bilgilerin çalındığı şikayeti üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalarda sitenin çökertilmesinden sonra ele geçirilen e-posta adresleriyle yönetmen, oyuncu ve yapımcılara çeşitli maillerin gönderildiği tespit edildi. İddiaya göre şüpheli ayrıca bazı oyuncu adaylarını sahte e-posta adresleriyle soyunmaya zorladı ve bu görntüleri kaydetti, kaydettiği bu görüntülerle de daha sonra şantaj yaptı.

Şikayetler üzerine harekete geçen Bilişim polisi kısa süren bir takibin ardından D.B isimli şüpheliyi Balıkesir'de gözaltına aldı. Şüphelinin bilgisayarında yapılan incelemede mağdurlara ait MSN adresleri ile şifrelerinin yer aldığı liste ile cinsel içerikli görüntüler ele geçirildi. Emniyette sorgusu tamamlanan şüpheli Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

...
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 19:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?