30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Özal kabri başında anıldı

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 16. yılında Topkapı'daki kabri başında anıldı.

Anıt Mezar'da düzenlenen törene, hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, oğlu Ahmet Özal ile çok sayıda seveni ve yakını katıldı. Kabre çelenk konulması ve saygı duruşu ile başlayan törende, Özal ailesi daha sonra taziyeleri kabul etti.

Kuran'ı - Kerimin okunduğu törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Semra Özal, devlet adamı olmanın kolay olmadığını anlatarak, lider olmanın ise çok daha zor olduğunu ifade etti. Liderliğin doğuştan gelen bir yetenek olduğunu anlatan Özal, "Özal gerçektende çok yetenekli bir devlet adamıydı. Bu millet her geçen gün bir nebze daha özlüyor Özal'ı. Bunu görmek bana teselli oluyor. Bu kadar aranan özlenen sevilen bir insana sahip olduğum için çok mutluyum" dedi.
Oğul Ahmet Özal ise babasının ölümünün 16 yıl geçmesine rağmen insanların babasına olan özlemi arttığına değinerek şöyle konuştu: "Her yerde bu memleket için yaptıkları konuşuluyor. Onun dönemi özellikle ekonomik sıkıntıların olmadığı bir dönemdir. Demek ki bizim onun çizdiği yoldan devam etmemiz gerekiyor. Türkiye de bazı kıymetleri maalesef kaybettikten sonra anlıyoruz. Rahmetli Özal'ın da gittikçe anlaşılan bir kıymet olduğu ortaya çıkıyor" dedi.

Törende soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise Turgut Özal'ın Türkiye'ye büyük hizmetleri olduğunu belirterek, "Rahmetli Özal Türkiye'nin dışa açılmasında, aydınlanmasında, libarelleşmesinde, hak ve özgürlüklerin anayasadan yazılı metin olmaktan çıkıp olabildiğince yaşanır hale gelmesinde öncü rol oynamıştır. Bundan dolayı hayatta iken çok tepki toplayıp çok tenkit edilmiş bir insandır. Kendisini yakından tanımış olmaktan beraberce Türkiye'ye karınca kararınca hizmet etmekten onur duyan bir insan olarak ifade ediyorum ki Özal bu millete çok şey vermiştir. Hayatını millete adamış ve bu yolda hayatını kaybetmiştir. Millet olarak çok büyük özlemimiz var ancak hayatta iken bazı insanların kıymetini çok fazla bilemiyoruz. Öldükten sonra değerlerini anlıyoruz. Bunların başında da rahmetli Özal gelmektedir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 11:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?