4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Özbek vahşeti!

İstanbul’da iki Özbek, vatandaşları Aliye Heyeva’yı (37) altınları için öldürüp cesedi elektrikli testereyle parçalara ayırdı

Özbekistan uyruklu 37 yaşındaki Alie Valis Heyeva’nın bir anda ortadan kaybolması üzerine arkadaşları, polise başvurdu.

Heyeva’nın vatandaşı Viorica Berjan (34) ve Umida Oilmova (35), polise günlerdir kendisinden haber alamadıklarını belirtti. Polis, Heyeva’yı tanıyan herkesle tek tek görüşerek iz sürmeye başladı.

PANSİYON ODASI

Araştırmalar sonucunda Heyeva’nın en son yine Özbekistan uyruklu Feruz Olimov (24) ile görüldüğü belirlendi. Adresi tespit edilen Olimov, gözaltına alındı. Olimov, sorgusunda genç kadını Kumkapı’da Nişanca Mahallesi 39 numaradaki pansiyona götürdüğünü, burada Azizbek Vahidov’a (33) teslim ettiğini anlattı.

Pansiyona giden polis, içeri girdiğinde genç kadının parçalanarak çöp torbalarına konmuş vücut parçalarıyla karşılaştı. Gövdesi, bacakları ve kolları çöp torbalarında bulunan Heyeva’nın kafası ve ayakları tüm aramalara rağmen bulunamadı.

'CESEDİ GÖRDÜM'

Elektrikli testereyle kesildiği belirlenen vücut parçaları, Adli Tıp Morgu’na götürüldü. Cinayetle ilgili ikinci kez sorguya alınan Feruz Olimov, bu kez pazartesi gecesi Azizbek Vahidov’un yanına gittiğini, orada genç kadının cesedini gördüğünü anlattı.

Cinayetle hiçbir ilgisinin bulunmadığını öne süren Olimov, cesedin nasıl parçalara ayrıldığından haberi olmadığını da ileri sürdü. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Olimov, tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildi.

GÜRCİSTAN’A KAÇTI

Alie Valis Heyeva’yı öldürüp elektrikli testere ile parçalara ayırdığı ileri sürülen ve olayın ardından kayıplara karışan Azizbek Vahidov’un yurdışına kaçmasını önlemek için havalimanlarına ve sınır kapılarına haber verildi; ancak zanlının Gürcistan’a giriş yaptığı belirlendi.

Bunun üzerine Gürcistan polisiyle irtibata geçildi ve Vahidov yakaladı. Vahidov’un önümüzdeki günlerde Türkiye’ye iade edilmesi bekleniyor.

ZİYNETLERİ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI

Azizbek Vahidov’un borcu olduğu, genç kadının ziynet eşyası ve paralarını alarak bu borcu ödemeyi planladığı, cinayeti de bu nedenle işlediği öne sürüldü.

İstanbul Polisi, Kumkapı’da sokak sokak dolaşarak, genç kadının kayıp olan kafası ile ayaklarını arıyor.

AHT
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2011 Cumartesi 09:33:47
Güncelleme :16 Mayıs 2011 Pazartesi 10:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?