7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Özel aracınızla trafiğe çıkmayın

Türkiye dün akşam saatlerinden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine girdi. Bugün tüm yurtta kar var. Kar yağışının dün akşamdan beri etkili olduğu İstanbul'da, trafiğin yine "felç olmasından" endişe ediliyor. Vatandaşların araçlarını çıkarmaması, toplu taşıma araçlarını kullanması önerildi.Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde görülecek yağışların; Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, Çorum, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyılarda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI 15 CM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte kar kalındığının bazı yerlerde 15 cm'ye ulaştığını açıkladı.
 

İBB'den yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları şöyle: Riva, Arnavutköy, Polonezköy: 15 cm, Alemdağ, Beykoz, Şile:10 cm, Hadımköy, Kağıthane, Zekeriyaköy, Samandıra, Çatalca: 5 cm, Beşiktaş, Sarıyer, Kartal, Üsküdar, Ümraniye: 2-3 cm" denildi.
 

CUMARTESİ SABAHINA KADAR DİKKAT
 

Cumartesi sabahına dikkat çekilen açıklamada, "Yeni hafta başında Sibirya üzerinden gelmesi beklenen sisteminde etkisiyle kar yağışının 7 Şubat'a kadar aralıklarla devam etme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Gece boyu şehrin kuzey kesimlerinde etkili olan kar yağışının Cumartesi sabahına kadar şehir merkezinde etkili olması ve kuvvetli rüzgârında etkisiyle tipi şeklinde yağması bekleniyor" ifadesi kullanıldı.
 

ULAŞIMDA EK ÖNLEMLER

 

Kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirten İBB, bu doğrultuda ulaşımda bazı önlemler alındığını açıkladı. Bu önlemler şöyle belirtildi: "İETT çeşitli hatlarda 350 otobüs ile ek sefer düzenliyor. Metrobüs hattında 315 otobüs aralıksız seferlerine devam ediyor. Metrobüs hattında 5 kar kürüme ve tuzlama aracı ile 2 solüsyon aracı hizmet veriyor. Köprülerde rutin trafik akışı devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü; Kadıköy, Taksim, Saraçhane, İDO Yenikapı, Eminönü, Harem, Üsküdar, Ümraniye - Tepeüstü Meydanlarında; 359 Personel ve 48 araç ile kar kürüme çalışmaları yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 142 Traktör Kar kürüme ekibi muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı"

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: ÖZEL ARACINIZLA TRAFİĞE ÇIKMAYIN

 

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada vatandaşların özel araçları ile trafiğe çıkmamaları istendi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde; zorunlu olmadıkça vatandaşlarımızın özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçlarında gerekli teknik donanımı bulundurmaları, olası trafik yoğunluğu düşünülerek araçların akaryakıt ikmallerinin yapılması, sürücülerimizin özellikle emniyet şeritlerini kullanmamaları ve bu hususta hassasiyet göstermeleri, ayrıca trafiğin yoğun olduğu zamanlarda alternatif güzergahları kullanmaları, arıza hallerinde araçların sürücüler tarafından terk edilmemesi ve acil çağrı için 154 Alo Trafik, 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları telefon numaralarını aramaları, can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir."

 


 

...
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2012 Cuma 09:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?