6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Özel günevlik günleri başladı

ÖZEL GÜNEVLİK GÜNLERİ

Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği'nin (GÜSOD) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Özel Güvenlik Günleri 34 ülkeden onlarca kişinin katılımıyla başladı.

GÜSOD'un, Confederation Of European Security Services'e (CoESS) üye olmasının 10. yılı nedeniyle düzenlenen etkinliğin ilk gününde 2 ayrı konuda görüşlerin yer aldığı paneller düzenlendi. Panel öncesi bir konuşma yapan GÜSOD Yönetim Kurulu Başkanı Oryal Ünver, görüşülecek konular hakkında bilgiler vererek, organizasyona sponsor olan firmalara birer plaket takdim etti. Açılış konuşmasının arından, para ve kıymetli eşya taşıma faaliyetlerinde tüm dünyada kabul gören çözümler konusunda bir panel düzenlendi.

 

Panelin moderatörlüğünü Bell Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Livio Manzini yaptı. Panele Macaristan Merkez Bankası Nakit Yönetim Direktörü Paul Edwards, Securverdi Genel Müdür Yardımcısı Özcan Doğan, Erk Armored Güvenlik Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Sarp Tarhanacı, G4S Güvenlik Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Jozef Ventura, Avukat Cihangir Ünal ve Macaristan OTP Bank'tan Laszio Halaj konuşmacı olarak katıldı. Panelde Avrupa Birliği Ülkelerinde Para ve Kıymetli Eşya Taşıma Faaliyetlerine Genel Bakış ve bu alanda görülen gelişmeler, Nakit taşımacılığında Dış Kaynak kullanımının başarı hikayesi gibi konular ele alındı.


Dünyada ve Türkiye'de özel güvenlik uygulamaları ile özel güvenlik sektöründe yaşanan değişim ve gelişmeler konusunda düzenlenen panele ise Cengiz Gümüştüs moderatörlük yaptı. Panele, Securıtas Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, TEB'den Mehmet Tok, Tesco Kıpa'dan Hakan Özalp, Sensormatıc Güvenlik Sistemleri A.Ş. CEO'su İsmail Uzelli, Akad Eğitim Merkezi Genel Müdürü A.Cem Orçun konuşmacı olarak katıldı.


Panelin yarınki bölümünde ise Avrupa Güvenlik Sektöründe Alarm İzleme Merkezlerinin bugünü ve yarını; Avrupa'da ve Türkiye'de Alarm İzleme Merkezlerinin Standartları, ISPS Code kapsamında Avrupa da Gemi ve Liman Güvenliği Uygulamaları, CoESS Maritime Security Çalışma Komitesince düzenleme çalışmaları devam eden Liman Güvenlik Personeli Sertifika Programındaki son gelişmeler, ISPS Code kapsamında Türkiye de Gemi ve Liman Güvenliği Uygulamaları, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Dünya denizlerinde icra edilen deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetleri konularında paneller düzenlenecek.

 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 10:00:02
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 11:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?