1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Özürlüler Polonya'da ülkemizi temsil etti

Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) tarafından kurulan ve tamamı zihinsel özürlülerden oluşan Çağlayan Gösteri Sanatları Topluluğu, Polonya’da düzenlenen Zihinsel Özürlüler Sanat Festivali’nde ülkemizi temsil etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü’nün Çağlayan’da iki yıl önce kurduğu Zihinsel Özürlüler Eğitim ve Beceri Edindirme Merkezi’nde oluşturulan Gösteri Sanatları Topluluğu, ülkemizi yurtdışında temsil etmenin gururunu yaşadı. Kurulduğu günden bu yana birçok organizasyonda yer alarak izleyenlerin büyük beğenisini kazanan Çağlayan Gösteri Sanatları Topluluğu 17–21 Mayıs tarihleri arasında Polonya’nın Gdansk şehrinde düzenlenen ve 8 ülkeden zihinsel özürlü grupların katıldığı Zihinsel Özürlüler Sanat Festivali “World Not Know Enough”a katıldı.

Özürlüler Müdürlüğü’nün (İSÖM) özürlülerle yönelik çalışmalarını uluslararası platformda tanıtma fırsatı bulduğu festivale Türkiye, Almanya, Yunanistan, Malta, Litvanya, Slovakya, Polonya ve İtalya’dan gelen zihinsel engelli gruplar katıldı. Mehter, Semazen ve geleneksel Türk danslarımızdan Aşuk-Maşuk’u sahneleyen 14 kişilik ekip izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürü Bekir Köksal, Çağlayan Gösteri Sanatları Topluluğu’nun ortaya koyduğu performansın bütün özürlülere örnek olması gerektiğini belirtti. Özürlü olmanın, içe kapanmak için bir sebep olmadığı gerçeğini, bu topluluktaki gençlerin hal lisanıyla haykırdığını belirten Bekir Köksal, aileleri özürlü çocuklarını bu tür sosyal çevrelere sokmaya davet ettiğini sözlerine ekledi.
....
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 01:28:56
Güncelleme :26 Mayıs 2007 Cumartesi 01:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?