30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Özürlülere ücretsiz servis

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü İSÖM, 14 Haziran Pazar günü ÖSS’ye girecek olan İstanbullu özürlülere ücretsiz servis hizmeti verecek.

 İstanbullu özürlülerin ücretsiz servis hizmetinden yararlanabilmeleri için İSÖM’e bir telefon açmaları yeterli.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü İSÖM, İstanbullu özürlülerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor. İSÖM, bu yılki ÖSS’de 1 milyon 349 bin öğrencinin arasında yarışacak olan İstanbullu özürlüler için ücretsiz servis hizmeti verecek. 14 Haziran Pazar günü saat 09.30’da yapılacak olan ÖSS’de İSÖM’ün ücretsiz servis hizmetinden yararlanmak isteyen ve İSÖM’ü önceden arayarak başvuruda bulunan özürlüler İSÖM servisleriyle evlerinden alınarak sınava girecekleri merkezlere götürülecek. İstanbullu özürlüler sınav sonunda yine aynı servislerle evlerine ulaştırılacak.

Toplu taşıma araçlarını kullanamayacak durumda olan özürlülerin yararlanabileceği bu hizmetle, sınav stresi yaşayan özürlü adayların toplu taşıma sisteminde yaşayabilecekleri olası sorunların da önüne geçilmesi hedefleniyor.

ÖZÜRLÜ ADAYLAR NASIL BAŞVURABİLİR?
İSÖM’ün ücretsiz servis hizmetinden yararlanmak isteyen İstanbullu özürlülerin ALO 153’ü arayarak ön kayıt yaptırmaları, ev adresi ve sınava girecekleri merkezlerin bilgilerini bırakmaları yeterli olacak.

ÖZÜRLÜ VE YAŞLILARA ÜCRETSİZ ULAŞIM…
2007 yılında İSÖM tarafından hayata geçirilen Özürlü ve Yaşlı Ulaşım Servisi, kurulduğu günden bu yana 129 bin 965 İstanbullu özürlüye ücretsiz ulaşım hizmeti verdi. Toplu taşıma araçlarını kullanamayan İstanbullu özürlü ve yaşlılara hizmet verilen projede, İstanbullu özürlülere şu an itibariyle 105 araçla hizmet götürülüyor. Şu an için günde ortalama 350 özürlüye hizmet verilen projede kullanılan araç sayısı 2007 yılı sonunda 50’den 105’e çıkarılmıştı.

Projeyle günde ortalama 350 İstanbullu özürlü evlerinden alınarak sosyal hayatın içerisine taşınıyor. Eğitim, Kamu hizmetleri, Alışveriş, Cenaze, Sosyal Etkinlikler (park, düğün, spor, sinema, tiyatro vs) ise ücretsiz ulaşım servisinden en fazla yararlanılan faaliyet alanları.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 12:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?