2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Papa: Kalbimin yarısı İstanbul'da kaldı

Papa: Kalbimin yarısı İstanbul'da kaldı... Papa'nın gidişiyle İstanbul trafiği de bir ölçüde rahatladı... Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in resmi davetlisi olarak 3 gündür Türkiye'de bulunan Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16'ncı Benedikt, Roma'ya dönmek üzere İstanbul'dan ayrıldı.

Atatürk Havalimanı'nda İstanbul Valisi Muammer Güler tarafından Roma'ya uğurlanan Papa, "Kalbimin yarısı İstanbul'da kaldı. Ziyaretin iki dinin birbirini daha iyi anlamaya vesile olacağına inanıyorum" dedi. Papa'yı havaalanında İstanbul Valisi Muammer Güler uğurladı. Türkiye'de gördüğü konukseverlik için teşekkür eden Papa, Fransız Haber ajansı'na göre "Bu güzel kentin her yerini gezmesem de en güzel yerlerini gördüm. Kalbim İstanbul'da kaldı" diye konuştu. Katolik Kilisesi'nin lideri olarak barışı korumanın görevi olduğunu söyleyen Papa, "Umarım ziyaretim buna katkıda bulunmutur" dedi. İstanbul Valisi Güler de Papa'ya dinlerarası diyalog ve hoşgörüye yönelik mesajları nedeniyle teşekkür etti.

Papa'ya bu uğurlama sırasında VIP salonunda bir süre dinlenirken kendisine Türk çayı ikram edildi. Papa, Türk Hava Yolları'nın Bodrum uçağı ile ülkesine döndü.

ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Vatikan Büyükelçiliği İstanbul Temsilciliği'nden ayrılışı sırasında dışarıda bekleyen grup, Papa'yı alkış ve sevgi gösterileriyle uğurladı. Papa da kendisini yaklaşık bir saat boyunca burada bekleyen grubu el sallayarak selamladı.

Benedikt'in makam aracının da içinde yer aldığı konvoy, Sahil Yolu'nu kullanarak saat 12.50'de Atatürk Havalimanı'na ulaştı. Seyir sırasında deniz polisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 2 bot denizden Bakırköy'e kadar konvoyu izledi.

Havadan da bir polis helikopterinin takibinde olan konvoyun geçişi sırasında Sahil Yolu sivil araçlara kapatıldı. Papa 16'ncı Benedikt, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi girişinde İstanbul Valisi Muammer Güler tarafından karşılandı.

aa
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 13:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?