2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Papa 16. Benedict İstanbul'da

Papa 16. Benedict, İstanbul ziyaretinin son gününde Harbiye'deki Holy Spirit Katedrali'nde bir ayin yönetti. Papa, ayin öncesinde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kendisine verdiği beyaz güvercinleri uçurarak barış mesajları verdi. 

Geceyi Vatikan Temsilciliği'nde geçiren Papa, sabah erken saatlerde Harbiye'deki Holy Spirit Katedrali'ne geldi. Yoğun güvenlik önlemleri altında katedrale gelen Papa'yı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan karşıladı. Sarıgül'le el sıkışan Papa 16. Benedict'e çevredeki bazı vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Bu sırada Başkan Mustafa Sarıgül, Papa'ya 4 beyaz güvercin uzattı. Papa 16.Benedict, Sarıgül'den aldığı beyaz güvercinleri uçurarak barış mesajları verdi. 

Papa 16.Benedict, kilise bahçesindeki Papa 23. Jean Roncalli'nin heykelinin açılışını gerçekleştirdi. Papa, daha sonra bin 100 davetlinin katıldığı ayini yönetti. Ayinde Papa için hazırlanan "Hoşgeldin" konuşması Türkçe yapıldı. Türkçe ilahi de okunan ayinde, Papa bir konuşma gerçekleştirdi. Papa 16.Benedict'in konuşmasının ardından toplu halde Türkçe dua edildi. Ayinin ardından Papa, Katoliklerin sevgi gösterileri arasında Holy Spirit Katedrali'nden ayrıldı.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 12:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?