2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Papa bugün İzmir ve İstanbul'da

Türkiye ziyaretine dün başlayan Papa 16’ncı Benedict, bugün Ankara’dan İzmir ve İstanbul’a geçecek. Papa için her iki kentte de yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Bugün İzmir’de Papa tarafından Efes Meryem Ana Kilisesi'nde ayin icra edilecek.

Daha sonra İstanbul'a geçecek olan Papa, yarın Vatikan İstanbul konutunda ayin gerçekleştirecek. Fener Rum Patrikhanesi'nde de ayine katılacak olan Papa, burada balkondan halkı selamlayacak ve hitapta bulunacak.

Yarın akşam saatlerinde Ayasofya Müzesi'ni ziyaret edecek olan Papa'nın, Sultanahmet Camii'ne de gitmesi bekleniyor. Papa, İstanbul'da çeşitli din temsilcileri ile de görüşecek.

Papa 16'ncı Benedict'in, Vatikan İstanbul konutunda Türkiye'deki Katolik cemaati temsilcileriyle özel yemekte biraraya gelmesi de bekleniyor. Papa, 1 Aralık Cuma günü de sabah saatlerinde İstanbul Holy Spirit Katedrali'nde ayin icra ettikten sonra Türkiye'den ayrılacak.

İzmir’de yoğun güvenlik önlemleri

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16’ncı Benedict’in bugün ziyaret edeceği İzmir'in Selçuk ilçesinde tüm hazırlıklar tamamlandı. Papa'nın Meryemana Evi'ne yapacağı ziyaret öncesinde, ilçede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Selçuk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Bürol Özcan'dan alınan bilgiye göre, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ziyaret süresince hastanede görev yapmak üzere bir anestezi uzmanı ve beyin cerrahı görevlendirildi.

Selçuk Devlet Hastanesi'nde özel güvenlik elemanlarının ve ambulansların sayısı da artırıldı. Alınan güvenlik önlemleri kapsamında, Papa'nın geçeceği güzergahtaki araçlar görevliler tarafından kaldırtıldı.

“İstanbul’da toplu ulaşımı tercih edin”

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Papa 16’ncı Benedict’in ziyareti süresince trafiği rahatlatmak için İstanbullular'ın mümkün olduğunca toplu ulaşım araçlarını tercih etmesini istedi.

Papa'nın ziyareti için alınan önlemleri yerinde görmek üzere Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde incelemelerde bulunan Cerrah, daha sonra beraberindekilerle birlikte bir minibüse binerek buradan hareket etti. Bu sırada çevrede geniş güvenlik önlemleri alındığı, keskin nişancıların da bir bina üzerinde yerlerini aldığı görüldü.

Minibüs ve izleyen konvoy sahil yolundan hareket ederek ilk olarak Kumkapı'daki Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nin bulunduğu yere geldi. Burada da yetkililerden bilgi alan Cerrah, daha sonra Ayasofya Müzesi'nin önüne ulaştı. Bu sırada güzergah boyunca güvenlik önlemleri alındığı ve trafik görevlilerinin de yolu açtığı görüldü. Ayrıca, bir polis helikopteri de konvoyu havadan izledi.

Papa’nın yedek güzergahları

Sultanahmet Meydanı'na inen helikopterin pilotuyla sohbet eden Cerrah, hazırlıklara ilişkin olarak ilgililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cerrah, bir soru üzerine Papa'nın İstanbul'a gelişinden sonra izlenecek güzergaha ilişkin bilgi veremeyeceğini belirterek, ''Hangi güzergahı kullanacağımız, geldiği gün belli olacak. Yedek güzergahlarımız olacak” dedi.

Cerrah, bir gazetecinin olası protesto gösterilerine ilişkin sorusu üzerine de, ''Her türlü tedbirimiz hazır" yanıtını verdi.

Sultanahmet Camisi'ndeki hazırlıkları da denetleyen Cerrah son olarak Fener Rum Patrikhanesi'nin bulunduğu bölgeye geçti. Buradaki hazırlıklarla ilgili olarak da yetkililerden bilgi alan Cerrah, gazetecilerin soruları üzerine, ''Arkadaşlarımızdan son bilgileri aldım. Dört dörtlük tedbirlerimiz tamam'' dedi


aa
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 09:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?