2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

'Papa geldiğinde aracınızla çıkmayın'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Papa'nın İstanbul'a gelmesiyle birlikte bir sıkıntı olmaması için vatandaşlara çağrıda bulunarak, "İstanbul'da trafik kaosu yaşanmaması için Papa geldiğinde aracınızla trafiğe çıkmayın" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da ulaşım problemlerini çözmek için yol ve kavşak yapımı çalışmalarını yapan müteahhitlere encümen tarafından verilen cezayı değerlendirdi. Başkan Topbaş, şantiyelerin 24 saat kameralarla izleneceğini bunun da ihale şartnamesine konduğunu belirtti. Topbaş, bundan sonra İstanbulluların gece çalışmalarını da görebileceklerini, şantiyelerin çevreyi rahatsız etmeden gece gündüz çalışacaklarını, işçilerin işlerini bir an önce bitireceklerini bildirdi.

 Bir gazetecinin "Okullar açılırken şantiyeler durmuştu? Papa'nın gelişinde de böyle bir şey söz konusu mu?" sorusu üzerine Topbaş, "İlgili noktalar varsa ara verilecek" diye karşılık verdi. Topbaş, okullar açılırken biraz da vatandaşların hassas davrandığını belirterek "Trafiğe aracınızla çıkmayın dedik. Şimdi de aynı çağrıyı yapıyorum. O zaman da vatandaşlarımız hassas davranmıştı. Şimdi de trafikte bir sıkıntı olmaması için aynı çağrıyı buradan medya aracılığıyla tekrar ediyorum. O zaman İstanbul'da trafik kaosu yaşanmaz. İlgili noktalar varsa ara verilecek, diğer taraflar devam eder" dedi. 

Başkan Topbaş, encümen tarafından 9 firmaya verilen cezanın kendisine hatırlatılması üzerine cezanın çokluğunun azlığını önemli olmadığını belirterek, ceza alan firmanın karizmasını çizdirdiğini söyledi. "Bizim açımızdan ceza alan firma karizmasını çizdirmiş anlamına gelir" diyen Topbaş, şöyle konuştu: "Cezalar tekrar ettiği zaman ilerİde girdiği ihalelerde aldığı taktirde bunları öne sürerek ihaleyi onaylamama hakkımız var. Bu bir uyarı, umarım bundan sonra daha dikkatli hassas çalışırlar. Umarım bundan sonra İstanbulluları üzmezler biz de kendilerini üzmeyelim" 

Başkan Topbaş, "Çalışmaların yetersiz olduğu, az işçinin çalıştığı" yönündeki sorulara şöyle karşılık verdi: "Bunları bizim arkadaşlarımız takip ediyor. Yasal süre var. Bu süreyi sonuna kadar kullanmak isteyebilir. Ama süreyi aşamaz. Süre herhalde fazla veriliyor. Bonkörce süre tanınıyor ki rahat davranıyorlar. Dünyanın her yerinde metropollerde yol çalışması yapılırken kentte rahatsızlık olur. Bunlar bir anda olmaz. Mümkün mertebe bunu az süreli hissettirmek ve çabuk bitirmek önemli. Bu konuda bizim de hatamız var. Takip ve denetim konusunda arkadaşlarımıza kontrolörlere de uyarı cezaları verilecek. Onlar da uyarılacak. Bundan sonra farklı bir yaklaşım olacak. Kavşak yapmaya devam edeceğiz. Ama kent rahatsız olmamalı. 103 kavşak bitirdik, 300'ü bulacağız. Eksiklik var ki yapıyoruz. Yılların eksikliğini ihmalini tamamlamaya çalışıyoruz. İstanbul'un trafik yönetim ve denetimini istiyoruz."
iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2006 Perşembe 16:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?