3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Papa İstanbul'da

Vatikan Devlet Başkanı ve katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16.Benedict, Ankara ve İzmir'deki programlarını tamamladıktan sonra İstanbul'a geldi. Papa'nın gelmesiyle birlikte kentteki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. 

Papa'yı taşıyan uçak, saat 18.20 sıralarında Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Papa 16.Benedict, yoğun güvenlik önlemleri altında uçaktan indi. Güvenlik güçlerinin kuş uçurtmadığı Atatürk Havalimanı'nda, Papa'yı İstanbul Valisi Muammer Güler, 52. Zırhlı Tümen Komutanı Tümgeneral Cengiz Aslan, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, Süryani Metropoliti Yusuf Çetin karşıladı. Kendisini karşılayanları el sallayarak selamlayan Papa 16. Benedict, güvenlik önlemleri altında Devlek Konukevi'ne yürüdü. Papa'nın gelişiyle birlikte İstanbul genelinde alınan güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı.
 
Papa 16. Benedict'in, İstanbul'da bulunduğu süre içerisinde Fener Rum Patrikhanesi'nde şükran duasına katılması, Ermeni Patrikhanesi, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii'ni ziyaret etmesi bekleniyor. Ziyaretinin son günü olan 1 Aralık 2006'da Harbiye'deki Holy Spirit Katedrali'nde bütün katolikler için ayin yönetecek olan Papa, geceleri Vatikan Temsilciliği'nde kalacak. Papa'nın, ziyaret kapsamında Türkiye'deki Katolik cemaati temsilcileriyle özel yemekte bir araya gelmesi de bekleniyor.
 
Beraberindeki 12 Kardinalle birlikte Türkiye'ye gelen Papa'ya, İstanbul ziyareti sırasında da Devlet Bakanı Beşir Atalay refakat edecek.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 18:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?