30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Papa'nın temsilcisine onur madalyası

Marmara Grubu Vakfı tarafından Vatikan'ın Türkiye Temsilcisi George Marovitch'e onur madalyası verildi. George Marovitch'e madalyasını İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı taktı. Programda konuşan Marmara Grubu Vakfı Başkanı Suver, Marovitch'e, Türkiye'ye olan hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Marmara Grup Vakfı tarafından onur madalyasına layık görülen Vatikan'ın Türkiye Temsilcisi George Marovitch'e madalyası Artigiana Huzur ve Yardımlaşma Evi'nde düzenlenen bir törenle verildi. Törene, Marmara Grubu Vakfı Başkanı Dr. Akkan Suver, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Marmara Grubu Vakfı üyeleri, huzurevinde kalan vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Marmara Grubu Vakfı Başkanı Suver, Marovitch'e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Suver, İstanbul'dan sonra Türkiye'ye yaptığı büyük hizmetlerden dolayı Sayın Marovitch'e bu madalyayı vermeyi uygun bulduk" dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı ise "Farklı dinlerde olmamıza rağmen dünyanın herhangi bir yerinde bir olay yaşandığı zaman sayın George Marovitch ile aynı duyguları hissettik ve paylaştık. Uzlaşı ortamlarında Marovitch ile her zaman birlikteydik. Marovitch'e böyle bir ödül verilirken burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise "George Marovitch yaptıkları ile birçok şeye bakış açımı değiştirdi. Marovitch dünya barışına büyük katkıda bulunmuştur. Kendisine bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

George Marovitch'e madalyasını İstanbul İl Müftüsü Mustafa Çağrıcı taktı. George Marovitch, verilen onur madalyası nedeni ile bir teşekkür konuşması yaptı. Konuşmasında zaman zaman espiriler yapan George Marovitch, Türkiye ve dünyaya yaptığı hizmetlerini sürdüreceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 16:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?