2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Papa'ya rekor sayıda polis

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Papa 16. Benediktus'un İstanbul'da en iyi ve güvenli bir şekilde ağırlanacağını söyledi.

Cerrah, İstanbul polisinin Papa'nın ziyaretine ilişkin alınan güvenlik önlemlerinin bir kez daha provasını yaptığı tatbikat çerçevesinde ilk olarak Atatürk Havalimanı Devlet Konukevine geldi.

Burada, alınan tedbirlere ilişkin emniyet yetkilileriyle görüşen Cerrah, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Papa 16. Benediktus'un bugün Ankara'ya geleceğini hatırlatan Cerrah, “Yarın da bize 2,5 günlük ziyareti olacak. Onunla ilgili, arkadaşlarımla beraber 3. kez tatbikat yapıyoruz” dedi.

Bu tatbikatta eksik olan tarafları görmeye ve güvenliği en üst düzeyde almaya çalıştıklarını ifade eden Cerrah, “Bir devlet başkanıdır. Ülkemizi ziyaret etmektedir. Bununla ilgili her türlü tedbiri en iyi şekilde almaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Cerrah, “herhangi bir ihbar alıp almadıkları”na ilişkin bir soru üzerine de, “Şu ana kadar önemli bir ihbar yok. Bizim çalışmalarımız da var. Bu konuda bütün şubelerimiz çalışıyor” yanıtını verdi.

Celalettin Cerrah, “Uzman ekiplerimiz güzergahta ve gezeceği yerlerde ara sokaklar dahil sivil olarak en kritik yerlere yerleştirildi. Hiç ummadığı zamanda polislerimizle bu tipte kişiler karşılaşabilecek durumda. Resmi görevlilerimizden çok, uzman sivil görevlilerimiz hem güzergahta, hem gezi yapacağı yerlere yerleştirildi” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin “toplam kaç polisin görev alacağı” sorusu üzerine bu konuda bir bilgi vermeyeceğini belirten Cerrah, “Ama oldukça fazla. Bu ara sokaklardaki görevlilere çok daha fazla güveniyorum. Çünkü bu görevlilerimiz hakikaten konularında uzman, sivil görev yapacaklar” dedi.

Cerrah, bir gazetecinin polis sayısına ilişkin “Rekor diyebilir miyiz?” yönündeki sorusunu da “Diyebiliriz” şeklinde cevapladı.

İstanbul'un trafik düzenine yönelik bir soru üzerine de Cerrah, şunları söyledi:

“Havalimanından aldığımız zaman güzergahları boşaltacağız. İkamet ettiği yerde belli aralıklarla kapatmalar yapacağız. Çıkarttığımız zaman yollarda kapatma mutlaka yapacağız. Trafik akmayacak misafiri götürürken. Hep birlikte misafirimizi İstanbul'da ağırlayıp İstanbul'dan ayrılmasını güvenli bir şekilde sağlayacağız. Bunun için gene söylüyorum; İstanbul halkına az da olsa bir rahatsızlık vereceğiz. Zaten trafiğimiz malum. O konuda da bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Ama en iyi şekilde, güvenli bir şekilde misafirimizi ağırlayacağız.”
A.A
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 12:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?