2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Papa'ya Türk bayraklı tepki

Fatih'te, Fener Rum Patrikhanesi Aya Yorgi Kilisesi çevresinde bulunan esnaf, Papa 16. Benedict'in Türkiye ziyaretiyle ilgili tepkilerini dile getirdi.
 
Parikhane'nin bulunduğu caddeki esnaf ve vatandaşlar Papa'ya tepki için ev ve işyerlerine Türk bayraklarını astı. Vatandaşlar alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle evlerine ve işyerlerine hırsızların girmesinin mümkün olmadığını söyledi.
 
Papa 16. Benedict'in İstanbul ziyareti öncesi Fener Rum Patrikhanesi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Cadde ve sokaklarda dükkan ve evleri bulunan vatandaşlar güvenlik önlemi nedeniyle iş yerleri ve evlerine girmekte sıkıntı yaşadıklarını bildirdi.
 
Bir vatandaş kapı ve pencereleri açık bir şekilde uyuduklarını çünkü patrikhane etrafında çok yoğun güvenlik olduğunu ve hırsızların da evlerine ve iş yerlerine giremeyeceğini söyleyerek, "Evimize girmekte dahi zorlanıyoruz. Ancak 3 gün rahat uyuyacağız. Çünkü yoğun güvenlik önlemi var. Papa'nın gelmesini istemiyoruz. O müslümanlar için çok kötü şeyler söyledi" dedi.
 
Papa'nın ziyareti nedeniyle işlerinin durduğunu belirten bir esnaf, "Güvenlik önlemi nedeniyle sokağa sivil insanlar alınmıyor. Bu nedenle işler durma noktasına geldi. Papa son zamanlarda müslümanlar için dengesiz bir konuşma yaptı. Ama biz misafirperveriz. Onu ağırlıyoruz. İçimize sinmiyor ama biz onu yine ağırlayacağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 16:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?