4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Papaza uyuşturucu gözaltısı

NİJERYALI PAPAZ VE MİSYONERE UYUŞTURUCU GÖZALTISI

İstanbul'da düzenlenen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda 17 kilo 950 gram kokain maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan biri kadın iki uyuşturucu kuryesinin arkadaş oldukları ve aynı kilisede din görevlisi olarak çalıştıklarını iddia ettikleri öğrenildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 Haziran 2011 tarihinde, yurt dışından gelecek bir yolcunun uyuşturucu madde taşıdığı istihbaratı üzerine çalışma başlattı. Kimliği önceden tespit edilen şüpheli H.C.'nin Atatürk Havalimanı'na gelişi ile birlikte harekete geçen ekipler, şüpheli şahsı durdurarak üst aramasından geçirdi. Yapılan detaylı aramalarda şüphelinin beraberindeki getirdiği iki valizdeki nevresim ve gömleklerin arasına zula edilmiş toplam 15 kilo 800 gram kokain bulundu. Bunun üzerine gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Narkotikte sorguya alınan Nijerya uyruklu H.C., Brezilya'nın Sao Paulo şehrindeki Igreja Mundial Kilisesi'nde Papaz olduğunu ileri sürdü. H.C.'nin uyuşturucuyu Türkiye üzerinden Nijerya'ya sevk etmek için 4 bin dolara bir şebekeyle anlaştığı öğrenildi.

Narkotik ekiplerinin düzenlediği ikinci operasyon, Atatürk Havalimanı'nda 7 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirildi. Takip altına alınan ve alana inmesi beklenen M.J. adlı bir kurye uçaktan iner inmez gözaltına alındı. Ardından üst ve valizinde arama yapan ekipler, kadın kuryenin valizindeki kot ve etek kemerlerinin iç kısımlarına zula edilmiş vaziyette toplam 2 kilo 150 gram kokain maddesi bulundu. Bunun üzerine kadın kurye gözaltına alındı.

Emniyette sorguya alınan kadın kuryenin Nijerya uyruklu H.C. ile birlikte Brezilya'nın Sao Paulo şehrindeki Igreja Mundial Kilisesi'nde çalıştığını iddia etti. Misyoner olduğunu ileri süren kadın kuryenin ayrıca kilisede temizlik görevlisi olarak da çalıştığını söylediği öğrenildi.

Sorgusu tamamlanan M.J., uyuşturucuları Türkiye üzerinden Fas'a götürmek için uyuşturucu şebekesi ile anlaştığını söylediği belirtildi.

İki ayrı operasyonda yakalanan ve sonradan arkadaş oldukları anlaşılan her iki kurye sevk edildikleri Bakırköy Adliyesi'nde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

NİJERYALI PAPAZ VE MİSYONERE UYUŞTURUCU GÖZALTISI
NİJERYALI PAPAZ VE MİSYONERE UYUŞTURUCU GÖZALTISI
NİJERYALI PAPAZ VE MİSYONERE UYUŞTURUCU GÖZALTISI
NİJERYALI PAPAZ VE MİSYONERE UYUŞTURUCU GÖZALTISI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 13:00:03
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 16:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?