4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Paralı eğitime tepki eylemi

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelerek Kadıköy Meydanı'nda toplanan üniversite öğrencileri, bilimsel ve demokratik eğitim haklarının verilmesi ve paralı eğitime tepki göstermek amacıyla miting düzenledi. Kadıköy Meydanı'nda toplanan öğrenciler, ellerindeki pankartlar ve sloganlarla yapılan zamları eleştirdi.

Saat 12.00'da toplanan öğrenciler pankart ve sloganlar eşliğinde Rıhtım Caddesi boyunca yürüyerek Kadıköy İskele Meydanında toplandı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı miting alanına girişte eyleme katılanlar tek tek aranırken, içine ses çıkarmak amacıyla taş doldurulan plastik şişeler polis tarafından toplandı.

Yaklaşık bin 500 kişiden oluşan grup, meydanda marşlar söyleyerek tepkilerini dile getirirken, ABD'nin de Ortadoğu ve işgal ettiği ülkelerden çıkması yönünde sloganlar attı. Yapılan basın açıklamasında, "Bilimsel ve demokratik eğitim hakkı elinden alınmak istenen, üniversiteleri paralı hale getirilmek, gericileştirilmek istenen üniversiteliler var. Bugün bu düzen, bu toplumun bilim ve düşünce merkezlerini kendi arka bahçesine çecirmek, gericileştirmek istiyor. Türkiye'de üniversite mezunun 10 binlerce diplomalı işsiz var" denildi. Eylemde ABD Başkanı Bush'a Iraklı bir gazetecinin fırlattığı ayakkabıyı temsilen sopaya asılı bir ayakkabı taşınması dikkat çekti.

Soğuk ve şiddetli yağmur altında yapılan miting beklenenden kısa sürerken, poşet ve şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalışan eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 18:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?