4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Paravan şirketlerle 1 milyonluk vurgun

İstanbul'da, kurdukları paravan şirketler üzerinden piyasayı yaklaşık 1 milyon liralık vurgun yaptığı ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kurulan paravan firmalar adına alınan çeklerle piyasadan mal alıp satıldığı ihbarı üzerine soruşturma başlattı.

Yapılan tespitlerde mal satan kişilerin bankalara gittiklerinde çeklerin karşılığını olmadığı için paralarını alamadıkları belirlendi. Mal sahipleri icra işlemine başladığı sırada ise firmaların başka kişiler üzerine devredildiği tespit edildi. Şüphelilerin bu yolla 1 milyon liralık vurgun yaptığı anlaşıldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler S.A.T., M.T., A.K., Z.T., H.K., S.U. ve Ö.U.Ö.ve C.K. operasyonla gözaltına alındı. 6 şüpheli "sahte belgeler ile devraldıkları firmalar aracılığı ile sahte kimlik ile piyasaya Çek Kullanmak Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık-Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarından Şişli Adliyesi'ne sevk edildi. 2 kişi ise emniyetten serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2011 Cuma 13:31:03
Güncelleme :29 Nisan 2011 Cuma 17:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?