3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Park Otel'e rezidans yapılamaz

Danıştay, Park Otel’e rezidans yapılmasına olanak sağlayan kararının yürütmesi durdurdu.

İstanbul Taksim’deki Park Otel’i 2005 yılında Sürmeli ailesinden satın alan Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, otelin yerine rezidans ve alışveriş merkezi yapmayı planlıyordu. Park Otel’de imar haklarını artırdığı gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine Şehir Plancıları Odası tarafından açılan davada, Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Şehir Plancıları Odası, Park Otel’e konut, ofis ve alışveriş merkezi yapmanın Turizmi Teşvik Kanunu’nun amaçlarına uygun olmadığı ve binanın tarihi kent silüetine telafisi imkansız zararlar vereceği gerekçeleriyle dava açmıştı. Gerekçede ayrıca, ‘Park Otel’de kişiye özel ayrıcalıklı imar hakları verildiği ve kamu yararının gözardı edildiği’ ifade ediliyordu.

YILLARDIR ENKAZ HALİNDE

Global Yatırım Holding, Taksim Gümüşsuyu’nda Alman Konsolosluğu’nun karşısındaki Park Otel’i, Sürmeli ailesinden 2005 yılında 34.5 milyon dolara satın almıştı. Turizm Bakanlığı, 2006 yılında Park Otel’in içinde bulunduğu alanı turizm bölgesi ilan etmiş ve Park Otel’in bulunduğu arsada turistik tesisin yanı sıra konut ve alışveriş merkezi yapılabilmesinin de önünü açmıştı.

Fehim Genç - Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 20:49:49
Güncelleme :27 Mart 2008 Perşembe 20:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?