30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Partililerden Ergenekon protestosu

Beyoğlu'nda toplanan İşçi Partisi üyeleri, Ergenekon duruşmanın ertelenmesini protesto etti.

İşçi Partisi üyesi yaklaşık 100 kişilik grup Beyoğlu'ndaki parti il binası önünde toplandı. İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin'in de aralarında bulunduğu grup daha sonra "Perinçek çıkacak, hesap soracak" şeklinde slogan atarak Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü.

Grup adına açıklama yapan İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Silivri Cezaevi'nde görülen Ergenekon Davası'nın 11 günlük aranın ardından bugünkü duruşmada yeniden ertelenmesine tepki göstererek, "Türkiye
tarihinde görülmemiş bir hukuk faciası yaşıyoruz. Genel Başkanımız ve diğer arkadaşlarımız hiçbir hukuki kanıta dayanmadan tam 10 aydır tutuklu bulunuyorlar. Daha önce yaptığımız çağrıyı bir kez daha yineliyoruz; Silivri'deki duruşmalar naklen yayınlansın ki bütün Türkiye görsün. Genel Başkanımız ve tutuklu diğer arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Perşembe günü yine Silivri'de olacağız. Silivri kalesinden vatanını her koşulda savunan, başı dik ve alnı açık yurtseverler olarak Genel Başkanımız ve arkadaşlarımızla birlikte çıkacağız" dedi.

İşçi Partililer basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 16:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?