4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Paşa hastaneden adliyeye getirildi

Emekli Orgeneral Şener Eruygur dün gece savcı tarafından sorgulanırken aniden rahatsızlandı. Şekere bağlı tansiyon rahatsızlığı olan Eruygur'un tansiyonu 22-12'ye fırlayınca acil olarak hastaneye kaldırıldı. Paşa, tedavisinin ardından taburcu edilerek tekrar adliyeye getirildi. 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Kazım Arslan, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un sağlık durumunun iyiye gittiğini bildirdi. Paşa tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi ve tekrar adliyeye getirildi.

Emekli Orgeneral Eruygur'un tedavisinin sürdürüldüğü Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Arslan, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Eruygur'un istirahate çekildiğini belirterek, “Şu anda anormal bir durum yok. Sağlığı iyiye gidiyor. Sadece tansiyonla ilgili bir problemi vardı.” diye konuştu.

Doktorlardan aldığı bilgiye göre, telaş edilecek herhangi bir durum olmadığını söyleyen Arslan, “Gayet iyi gidiyor. Kontrolden geçirildikten sonra sorgulaması devam edecek” dedi.

Bir gazetecinin, “Görüşmenize izin verildi mi?” sorusu üzerine Arslan, görüşmesi için izin verildiğini, ancak uykuda olan Eruygur'u uyandırmak istemediğini söyledi.

Arslan, şöyle devam etti:

“Gece burada kalacağı, herhalde öğleye doğru bir normalleşmenin olacağı, tansiyon probleminin düzeleceği söyleniyor. Tansiyonunun şu anda 13 olduğu söylendi Zaten daha önce de tansiyon sorunu vardı. Tansiyon hapı da kullanıyordu. Tabii bu havanın gerilim ortamı içinde tansiyonu yükselmiş. Daha sağlıklı bir durumda ifadesi alınabilsin diye buraya gönderilmiş.”

Avukat Kazım Arslan, emekli Orgeneral Eruygur'un, hastanenin 4. katındaki Acil Dahiliye servisinde tedavisinin bittiğini ve taburcu olduğunu açıkladı.

Bir gazetecinin, “Tansiyonu ne zaman çıktı?” şeklindeki sorusuna da Arslan, “Savcılık sorgusundan önce” yanıtını verdi.

ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, sevk edildiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde rahatsızlanarak, ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 12:43:03
Güncelleme :5 Temmuz 2008 Cumartesi 13:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?