6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Paşaköy Tüneli Yarın Açılıyor.

Yapımı tamamlanan Paşaköy Atıksu Tüneli, 8 Şubat 2004 Pazar günü (Yarın) Saat 13.30’da Yenidoğan’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur’un da katılımıyla gerçekleştirilecek bir törenle hizmete alıncak.

Paşaköy Tüneli; Ümraniye, Sarıgazi, Samandıra, Sultanbeyli, Taşdelen, Alemdağ, Paşaköy ve Yenidoğan bölgelerine ait bütün atıksuların toplanarak Paşaköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde arıtıldıktan sonra çevreye zarar vermeden Riva Deresi vasıtasıyla Karadenize iletilmesi maksadıyla inşa edildi.

Programı takip etmek isteyen basın mensupları için, Saat 12.15’de Cağaloğlu’ndan ve ve saat 13.30’da Aksaray İSKİ Merkez Binası önünden iki ayrı araç kaldırılacak.

Tarihi güzellikleriyle dünyanın sayılı şehirlerinden biri olan İstanbul, yıllarca yapılması gereken çevre yatırımlarının ihmal edilmesinden dolayı doğal güzelliklerini neredeyse kaybetmek üzereydi.

İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi’nde değil denize girmek kötü kokusundan dolayı yanına yaklaşamıyor, bir zamanlar Altın Boynuz olarak adlandırılan kültür vadisi Haliç’in ise üzeri toprakla doldurularak park yapılması için teklifler sunuluyordu. Bunun yanında İstanbul’un can damarı su kaynaklarımızı atıksuların yarattığı kirlilik sebebiyle kaybetmek üzereydik.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü; İstanbul’un tarihi su meselesini gerçekleştirdiği dev içmesuyu yatırımlarıyla noktaladığı gibi, İstanbul’un çevre konusunda ihtiyacı olan tessileri de bir bir gerçekleştirmeye devam ediyor.

Katrilyonları bulan çevre projelerinin hayata geçirmesinin neticesinde İstanbul Boğazı, Marmara Denizi ve Haliç’te yaşanan atıksu kirliliğini ortadan kalktı, İstanbul’da denize girmek nostalji olmaktan çıkarak gerçeğe dönüştü...



www.ibb.gov.tr
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2004 Cumartesi 00:00:07
Güncelleme :7 Şubat 2004 Cumartesi 15:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?