3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Pasaportu terliğine sakladı

İran uyruklu yolcu, sahte İsrail pasaportuyla Atatürk Havalimanı'ndan Paris'e uçmak isterken yakalandı. Yolcunun orijinal İran pasaportunun, ikiye kestiği terliğinin taban kısmından çıkması polisleri de hayrete düşürdü. 

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'na gelen İran uyruklu Amir Afshar (27), dün İstanbul'dan Paris'e gitmek için sahte pasaportla işlemlerini yaptırmak istedi. Durumundan şüphelenilmesi üzerine Afshar gözaltına alındı. Afshar'ın Araştırma Büro Amirliği'nde yapılan sorgusunda İsrail pasaportunu ve ehliyetini Bangkok'ta 17 bin dolar karşılığında yaptırdığı öğrenildi. Detaylı bir şekilde aranan Afshar'ın kendine ait gerçek İran pasaportu ise beklenmedik bir yerden çıktı. Afshar'ın üst araması sırasında giydiği terliğin kalınlığından şüphelenen polis ekipleri, incelemeye aldıkları terliğin ortadan ikiye kesildikten sonra tekrar yapıştırılıp zımbalandığını gördü. 

Sökülen terliğin içinden Afshar'ın İran pasaportu çıktı. Yetkililer çift pasaport olaylarına çok sık rastlandığını belirtirken ilk defa terlik içine gizlenen pasaport gördüklerini ifade etti. Yetkililer, Afshar'ın muhtemelen Paris'te kontrol noktalarını sahte İsrail pasaportla geçtikten sonra bu pasaportu imha ettiği, kendi
pasaportunu kullanarak sığınma talebinde bulunmak istediği öne sürüldü. Gözaltına alınan İranlı Amir Afshar, sağlık kontrolünün ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 11:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?