6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Patlamada yaralanan 3 işçi İstanbul'da

BALIKESİR'DEKİ GRİZU PATLAMASINDA YARALANAN 3 İŞÇİ İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Balıkesir'de meydana gelen grizu patlamasında yaralanan 3 işçi İstanbul'a getirilerek, tedavi altına alındı. Vücutlarının çeşitli yerlerinde birinci derece yanık olduğu ve yoğun dumana maruz kaldıkları belirlenen 3 işçinin hayati tehlikelerinin sürdüğü öğrenildi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesi Odaköy mevkiinde bulunan kömür ocağında meydana gelen patlamada yaralanan Mehmet Davran, İsmail Yaren ve Hayrettin Kahraman isimli 3 işçi İstanbul'a getirildi. Kartal Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin sürdüğü belirtildi. Vücutlarının çeşitli yerlerinde birinci derece yanık olduğu ve yoğun dumana maruz kaldıkları belirlenen 3 kişinin yoğun bakım ünitesindeki tedavileri sürüyor. Olayın ardından, evli ve 2 çocuk babası olan yaralı

Mehmet Davran'ın yakınları da İstanbul'a geldi. Hastane önünde bekleyen Davran'ın babası Hüseyin Davran, "Olay saat 18.00 sıralarında meydana gelmiş. Grizu faciası olmuş. Göçükten oğlumu çıkarmışlar. Bize en son 17 kişinin göçükte olduğu söylenmişti. Yaralılar var. Kimisi İzmir ve İzmit'teymiş. Burada da 3 kişi var" dedi.

Kendisi de taş ocağından emekli olan Hüseyin Davran, oğlu ve diğer yaralıların durumlarının kritik olduğunu ifade ederek, "Hepsinde yanık var. Diğer 2 yaralı da yoğun bakımda. Öğlen 13.00 gibi tekrar görüşeceğiz. Ambulansla sabah saatlerinde buraya geldi. Oradan Dursunbey Hastanesi'ne, sonra Balıkesir'e, oradan da buraya gelmiş" şeklinde konuştu.

Hüseyin Davran ile birlikte İstanbul'a gelen kuzeni Mehmet Davran da, "Ben televizyondan grizu faciası olduğunu gördüm. Yaralılar Balıkesir'e gelmiş. Biz yaralıları aldık ve direkt Kartal Devlet Hastanesi'ne geldik. İlk müdahale acilde yapıldı. Sonra yanık ünitesine gönderdiler. Şuanda yoğun bakımda. Ancak 3 yaralı da hayati tehlikeyi atlatmış durumda değiller" diye konuştu.

Davran, Mehmet Davran'ın kayınbiraderi Önder Kartepe'nin de aynı patlamada hayatını kaybettiğini belirterek, "Eşi şuanda Balıkesir'de. Bu patlamada Mehmet Davran'ın kayınbiraderi öldü. Eşi onun cenazesine gitti. Bizim köyümüzde bu kaza nedeniyle 1 ölü, ancak 10-15 civarı yaralı var" şeklinde konuştu.

BALIKESİR'DEKİ GRİZU PATLAMASINDA YARALANAN 3 İŞÇİ İSTANBUL'A GETİRİLDİ
BALIKESİR'DEKİ GRİZU PATLAMASINDA YARALANAN 3 İŞÇİ İSTANBUL'A GETİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 11:43:05
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 15:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?