30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Paylaşılamayan otopark!

İstanbul Otopark İşletmeleri A.Ş. (İSPARK) Genel Müdürü Kadir Gurbetçi, Kadıköy Evlendirme Dairesi otoparkının işletme hakkının kendilerine ait olduğunu, vatandaşın 3 TL karşılığında sabahtan akşama kadar park edebileceğini belirtti.

Kadıköy Belediyesi'ne bağlı bir vakıf tarafından işletilen Evlendirme Dairesi Otoparkı'nın kullanım hakkı konusunda Kadıköy Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İSPARK) arasında sinir harbi yaşanıyor. Otoparkın kullanım hakkının kendilerine ait olduğunu söyleyen İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi, Evlendirme Dairesi Otoparkı'na ilişkin tartışmalar üzerine, otoparka gelerek burada basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

İSPARK olarak İstanbul'a hizmet amacıyla hareket ettiklerini belirten Gurbetçi, Kadıköy Evlendirme Dairesi otoparkının 300 araç kapasitesine sahip olduğunu ifade ederek, ''Metrobüs açılmadan 2 hafta önce buranın sahibi olan Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğünden otoparkı talep ettik. Bize bu talep yerinde dendi ve işletme hakkı bize verildi. Kadıköy Evlendirme Dairesi otoparkının işletme hakkı bize aittir. Metrobüs durağı olarak, yani sabahtan akşama kadar İstanbullu'lar araçlarını 3 TL karşılığında buraya park edebilecek ve metrobüs hizmetinden istifade edecek ''dedi

Kamuoyunu meşgul edecek bir durumun olmadığını savunan Gurbetçi, ''Burası İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSPARK'ın metrobüs hattını desteklemek adına kullanacağı bir yerdir. Sayın Selami Öztürk'e de durumu yüz yüze anlattık. Metrobüs hattı olmasıydı bu projeye öncelik vermeyecektik ama metrobüs için burası elzem'' diye konuştu.

Gurbetçi, İSPARK adına bu otoparkı işletmek amacıyla Emlak Müdürlüğüne gönderdikleri yazı ile emlak müdürlüğünün 3 Mart 2009 tarihli ''olur'' yazısını da basın mensuplarına gösterdi. Kimseyi suçlamadıklarını ve olayın gürültü patırtı olmadan hukuk dahilinde çözülmesini istediklerini savunan Gurbetçi, otoparkın tahliye edilmesini beklediklerini anlattı.

Daha önce Kadıköy Belediyesi'ne ait Kasdav isimli vakıf tarafından işletilen otoparkı boşaltmak istemeyen belediye ise henüz bir açıklama yapmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 21:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?