3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Pekuysal gözyaşlarıyla uğurlandı

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Pazartesi günü, kalp yetmezliği sonucu 75 yaşında hayata veda eden ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Suna Pekuysal için Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde veda töreni yapıldı. Sanatçı dostlarının ve sevenlerinin tüm salonu doldurduğu veda töreninde, Pekuysalı’ın yıllarca inmediği tiyatro sahnesinde bu kez naşı vardı. 

Tiyatro sanatçısı Aliye Uzunatağ’nın, Pekuysal’ın özgeçmişini ve sanat yaşamını anlatmasıyla başlayan törende duygusal anlar yaşandı. Pekuysal’a 14 yıl boyunca “Lüküs Hayat"ta rol arkadaşlığı yapmış Zihni Göktay’ın gözyaşları içinde, sanatçının tabutunu öperek selamlaması salondakilerin de gözyaşlarını tutamamasına neden oldu. 

Törende ilk konuşmayı yapan Şehir Tiyatroları Genel Yayın Yönetmeni Orhan Alkaya, Pekuysal’ın iki senedir tiyatrodan uzak kalmasının verdiği üzüntü nedeniyle hayata veda ettiğini belirterek, şu an çok büyük acı duyduğunu ifade etti. Ölüm haberini aldığında inanamadığını söyleyen Alkaya, Pekuysal’ın “Sıkıldım, çıkarın beni bu sandukadanö demesini beklediğini söyledi. Aklaya, "Suna ablacığım biz geç kaldık, sen niye acele ettin. Sizin bize değil, bizim sana ihtiyacımız var, Suna Abla’dan sonra işimiz biraz zor" diye konuştu.

“BEN BİR KİŞİ DEĞİLİM"

Peyuysal’ın oğlu Ali Köknar ise annesinin oynadığı sahneleri unutmadığını söyleyerek, “Onlar benim parçamö dedi. Köknar göz yaşlarını tutamadığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Annem beni huzurlu ve düzenli bir şekilde büyüttü. Şu anda Suna Pekuysal’ın tek oğlunu görüyorsunuz, ben bir kişi değilim. Ben seyrettiğim her oyunla çoğaldım özgürleştim. Tiyatro ile hayatın, yaşamanın ne olduğunu anladım, özgürleştim. Annem bana bir insan olarak neler yapabileceğimi, sınırlarımı ve ufkumu anlattı, tanıttı. Tiyatro, roman, edebiyat, kültür, sinema, bu yüzden bir çeşni değil bir mecburiyettir. Bu sıkışık dünyada özgürleşebilmemizin bir yoludur. Bana oyunlarıyla özgürlüğümü verdi. Suna Pekuysal ve Köknar’ın oğlu olarak değil kültür ve edebiyatla büyümüş biri olarak karşınızdayım. Bana bir değil birçok can verdi, sadece bana değil herkese, vermeye de devam edecek. Yaşaşın tiyatro, yaşasın Suna Pekuysal."
Tiyatro ve sanat çevresinden yoğun bir katılım olduğu törende, Pekuysal’ın diğer sevenleri de onun anısına konuşmalar yaptı. Pekuysal,

Önceki gün tedavi gördüğü hastanede 75 yaşında ölen ünlü sanatçı Suna Pekuysal için ilk tören Reşat Nuri Güntekin Sahnesi'nde düzenlendi. Törenin ardından Suna Pekuysal'ın cenazesi alkışlar arasında Reşat Nuri Sahnesi'nden alınarak namazın kılınacağı Ataköy 5. Kısım Camii'ne götürüldü. Pekuysal cenaze namazının ardından Mevlanakapı mezarlığı'nda toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 16:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?