4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Pendik Özürlüler Merkezi kuruluyor

Pendik Belediyesi ilçe merkezinde özürlüler için eğitim merkezi yapım çalışmaları devam ederken, atıl durumda bulunan tarihi Burla Biraderler korusu ise merkez kütüphanesine dönüştürülüyor. 

Pendik Belediyesi, Belediye destekli proje kapsamında özürlü vatandaşlara sahip çıkmak, onları tekrar topluma kazandırmak, eğitmek ve nefes alacakları bir alan oluşturmak amacıyla "Özürlüler Merkezi" kuruyor. Yapımına geçtiğimiz Mayıs ayında başlanan merkezin Eylül ayının ortalarında bitmesi hedefleniyor. 220 metrekare ve tek katlı olan Eğitim merkezi'nde 2 adet eğitim salonu, 1 adet çok amaçlı salon ve geniş bir fuayeden bulunduğu belirtildi. 

Öte yandan Burla Biraderler Korusu olarak bilinin ve atıl durumdaki tarihi bina, kütüphaneye dönüştürülüyor. Yaklaşık iki ay önce yapımına başlanan tarihi binada restorasyon çalışmaları sürerken, 660 metrekare toplam alana sahip olan bina Anıtlar Yüksek Kurulunun izini doğrultusunda aslına uygun olarak restore ediliyor. Hem tarihi binayı kurtaracak hem de okumaya gönül verenlere hizmet edecek olan binada, 10 bin kitap kapasiteli kütüphane ile modern çevre düzenlemesi sayesinde rahat nefes alınacak bir ortama dönüştürüleceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 14:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat tokdoğan IP: 88.232.156.xxx Tarih : 28.11.2008 15:39:33

Türkiye'de ticari ve sınai tarih yazılsın isterim, Bir gün mutlaka yazılacak ama bir kuşak daha gitmeden yazılsın isterim, Ve Bu Tarih, Karaköy-Sirkeci-Sultanhamam-Eminönü-Bahçekapı-Unkapanı-Sultanahmet-Beyazıt-kapalıçarşı-Tahtakale'den başlasın ve resimleri esnafı sanayicisi ile aile köklerine mümessilliklerine nasıl mümesil olduklarına, üretimde niçin demontede kalındığına, Montajdan niçin ve neden ana üreten, patent sahibi olunamadığına, GERMEN-FRANK ırkının niçin üstün olduğuna, bir Cıtroen-BMW yada BOSH dünyada oluşurken bizim nerelerde olduğumuza parmak basılsa derim,