2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Pendik'te bir evde 70 mülteci yakalandı

Pendik'te bir evde yabancı uyruklu şahısların olduğunu ihbarını alan polis ekipleri eve baskın düzenledi.

Yapılan baskında Pakistan uyruklu 70 kişi yakalandı. Sorguları yapılmak üzere karakola götürülen şahısların Yabancılar Şubesi'ne sevk edilmesi sırasında karakol önünde bekleyen bir grup genç, otobüs içinde bulunan mültecileri taciz etti.


Pendik Kavakpınar Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi üzerinde bir evde yabancı uyruklu ve şüpheli şahısların bulunduğu ihbarını alan Pendik Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri, bir süre evi takip altına aldı. Evde çok sayıda yabancı şahsın olduğunu belirleyen polis, daha sonra eve baskın düzenledi. Yapılan baskında 3 katlı apartmanın 2 katına yerleşmiş olan Pakistan uyruklu 70 kişi ele geçirildi.
Şahıslar daha sonra sorguları yapılmak üzere minibüslerle Pendik Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Burada sorguları tamamlanan mülteciler, Yabancılar Şubesi'ne sevk edilmek üzere Pendik Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslere bindirildi. Şahısların Yunanistan ya da İtalya'ya gitmek üzere, umuda yolculuk içen yola çıktıkları öğrenildi. 70 mülteci, Yabancılar Şubesi'nde yapılacak işlemlerinin ardından sınır dışı edilecek.
Öte yandan yakalanan mültecilerin otobüslere bindirilmesi sırasında Kavakpınar'da bulunan Asa

yiş Büro Amirliği önüne gelen bir grup genç, mültecileri el hareketleri ile taciz etti. Otobüs içinde ne olup bittiğini anlamaya çalışan mülteciler ise şaşkınlıkla olanları izledi. Bu arada polis ekipleri, evi mültecilere kiraya veren apartman sahibini arıyor.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 06:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?