30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Pendik'te Çocuk Festivali

Pendik Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu yıl 4.'sünü düzenlediği çocuk festivali, renkli görüntülere sahne oldu.
Festivale bu yıl 9 ülkeden toplam 300 çocuk katıldı. Çocuklar, önceki yıllarda olduğu gibi ilköğretimde öğrencisi olan Pendikli ailelerin evlerinde konuk ediliyor. Aynı evi paylaşan çocuklar kısa sürede kaynaşırken, ileriye dönük kuracakları sağlam dostlukların temelini de atmış oluyorlar.
Wang Yuqi ile Ding Yuxin, Pendik Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında Pendik'e gelen yüzlerce çocuktan sadece ikisi. Onları, Seda ve Sueda kardeşler evlerinde konuk ediyorlar. Süreyyapaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Seda Kar, Çinli arkadaşları ile aralarında iyi bir arkadaşlık ortamı başladığını belirterek "Okuldaki ilk karşılaşmamız çok samimi oldu. Wang ve Ding bizim evde kaldılar ve ilk andan beri çok iyi arkadaş olduk. Aynı dili bilmiyoruz ama yine de hareketlerle anlaşabiliyoruz. Belediyenin
verdiği Çince konuşma kılavuzu da, bu konuda bize yardımcı oluyor" dedi.
Çin'in Jiangsu eyaletinde 2. sınıfa giden Wang ile Ding, Seda ve ablası Sueda ile bir arada olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Deniz kıyısında yürüyüş yapıp, parka gidiyoruz. Türk arkadaşlarımızdan yeni oyunlar öğreniyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 11:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?