3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Pendik'te festival heyecanı

Tüm yurtta ve Uluslararası Dünya Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Konseyi'ne (CİOFF) bağlı 186 ülkede bilinen, tanınan bir festival olan "Uluslararası Pendik Kültür ve Sanat Festivali" başlıyor. Bu yıl 10'uncusu düzenlenen ve 15 ülkeden katılımcıların bir araya geleceği festival kapsamında dünyanın farklı kültürlerinden 400'ü aşkın konuk Pendik'e akın edecek. 

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen ve 15 ülkeden katılımcıların bir araya geleceği festival kapsamında dünyanın farklı kültürlerinden 400'ü aşkın konuk Pendik'te ağırlanacak. 10 gün sürecek 10. Uluslararası Pendik Kültür ve Sanat Festivali, 1 Temmuz'da Atatürk Anıtı'na Çelenk Konulması Töreni ile başlayacak. 

Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, yaptığı açıklamada, festivalle, farklı coğrafyaların kültürel atmosferini en güzel şekilde dile getiren unsurlardan olan halk dansları gösterilerini izlerken kendi kültürümüzün bu değişik ülkelerdeki yansımalarını da misafirlerin gözlerinden okuma imkanı bulunacağını belirtti. Erol Kaya, şunları kaydetti:
"Pendik Kaymakamlığı ve Pendik Belediye Başkanlığı olarak icra ettiğimiz festivalimiz, zengin içeriği, hiç azalmayan coşkusu, sürpriz yenilikleri ve vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile Pendik'imizin ve İstanbul'umuzun iftiharla hatırlayacağı bir festival olacağına inanıyoruz. 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen İstanbul'un kültür-sanat takviminde uluslararası bir festivalle yer almak bizler için onur verici." 

10. Uluslararası Pendik Kültür ve Sanat Festivali'ne Azerbaycan, Bosna Hersek, Çin, Endonezya, Finlandiya, Güney Kore, Gürcistan, İran, K.K.T.C, Macaristan, Malezya, Meksika, Tayland ve Türkmenistan'dan katılımcıların olacağını söyleyen Başkan Kaya "Söz konusu 14 ülke ile ülkemiz halk danslarının sunulacağı festivalimizi bu yıl bir farklılık olarak gerçekleştireceğimiz mahalle etkinlikleriyle daha da zenginleştirdik. Pendikliler, festival coşkusunu, mahalle etkinlikleriyle, sokak sokak, cadde cadde, hemen yanı başlarında doyasıya yaşayacaklar" dedi. 

Erol Kaya, festival kapsamında Kültür Bakanlığı işbirliğiyle Döner Sermaye İşletmeleri (Dösim) Geleneksel Türk El Sanatları Fuarı'nın da açılacağını belirtti. Kaya, fuarın Pendik Sahili'nde gerçekleştireceğini ve 02-09 Temmuz tarihleri arasında açık kalacağını kaydetti. 

Kaya, "Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde 02 Temmuz'da aynı zamanda Geçmişten Günümüze 33 Ferman Sergisi açılacak" bilgisini verdi. 10 Gün sürecek olan festival kapsamında çok sayıda ünlü sanatçı ve müzik gruplarının da konser ve gösteri yapacakları belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 14:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?