1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Pendik'te mülteci avı

Pendik'te bir dükkanın içinde yabancı uyruklu şahıslar olduğu ihbarını alan polis ekipleri, dükkanın kapısını açmak istedikleri sırada içeride bulunan mültecilerin bir kısmı arka duvarda açtıkları delikten kaçmaya çalıştı.

Durumu fark eden polis, mültecilerin bir kısmını olay yerinde, bazılarını ise çevrede yapılan aramalar sonucu yakaladı.


Edinilen bilgiye göre olay Pendik Kavakpınar Mahallesi Alaçam Caddesi üzerinde bulunan bir dükkan içinde yabancı uyruklu şahıslar olduğu ihbarı ile ortaya çıktı. Polisin olay yerine gelmesiyle birlikte, içeride bulunan mültecilerin bir kısmının arka taraftan kaçmaya çalıştığı belirlendi.

Bunun üzerine ekipler önce duvara açılmış olan delikten kaçan şahısları yakaladı, daha sonra ise dükkanın kapısını kırarak içeriye girdi ve içerideki şahısları gözaltına aldı. Yakalanan yaklaşık 20 kişi, ifadeleri
alınmak üzere Pendik Çamçeşme Polis Merkezi'ne götürüldü. Mültecilerin kimliklerinin tespit edilmeye çalışılıyor.


Öte yandan dükkanın arka duvarında bulunan delikten daha önce kaçan yaklaşık 20 mülteci de Pendik Kurtköy Jandarma ekipleri tarafından yakalandığı bildirildi. Jandarma ve polis tarafından yakalanan 40 mültecinin alınan ifadelerinin ardından Yabancılar Şube'ye sevk edileceği ve resmi işlemlerin ardından sınır dışı edileceği öğrenildi. Bu arada mültecilerin Yunanistan ve Fransa'ya gitmek üzere 'umuda yolculuk' yaptıkları kaydedildi.


Baskın düzenlenen dükkanda yaklaşık 100 kişinin yaşadığı iddia edilirken, dükkanda yapılan incelemelerde içeride bir yemek tezgahı ve çeşitli erzaklara rastlandı.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 04:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?