4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Pendik'te otel yıkımı

Pendik'te F1 (Formula 1) için gelen turistlerin kaldığı otel, kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Yıkım nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alınırken, otel sahibi aynı bölgede başka yapılanmalara göz yumulduğunu öne sürdü. 

Pendik Güzelyalı Mahallesi'nde deniz kenarında bulunan Sidoma Otel'in 5 katlı ek binası kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Yıkımın gerçekleştiği otel çevresinde çevik kuvvet ekipleri ve zabıtalar tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. 

Sabah erken saatlerde başlayan yıkımda 5 katlı otel yerle bir edilirken, müşterilerin eşyası otelin bahçesine çıkarıldı. Otel sahibi Nizamettin Aytemiz, otelin kaçak olduğunu kabul ederek, "Fakat bu otel yapılırken yetkililerin bilgisi vardı. Biz turizm
sektörüyle ilgili hizmet veriyoruz. Burayı tersane bölgesi yapacağız deyip buranın devredilmesini istediler. Ben de güzel bir yerde bana bir otel imkanı sağlarsanız diyerek kabul ettim fakat bu imkanı sağlamadılar. Fakat bu bölgede başka yapılanmalara göz yumuluyor" diye konuştu. Nizamettin Aytemiz, "Otelde F1 için gelen turistler vardı, onlar da eşyaları ve bavullarıyla birlikte kaçtılar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 18:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?