4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Pendik'te toplu itlaf

Pendik'te Ballıca Mevkii'nde silahla itlaf edilmiş çok sayıda köpek leşi bulunması hayvanseverleri üzüntüye boğarken, jandarma ekipleri de olay yerinde inceleme yaptı.


Edinilen bilgiye göre, Pendik Ballıca Mevkii'nde bulunana ormanlık alanda yaşayan ve kısırlaştırılmış köpeklerden bazılarının, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahla itlaf edildiği tespit edildi.

Derin kurşun yaralarının tespit edildiği köpekler, hayvaseverlerin ihbarı üzerine jandarmayı da harekete geçirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barındırma Merkezi'nde gönüllü olarak çalışan İnci Kutay ve Güher Duzman isimli hayvanseverler, haftanın belirli günlerinde olduğu gibi bugün de köpeklere
yiyecek getirdiklerini ancak kötü bir manzarayla karşılaştıklarını belirtti. Ormanlık alanda yaşayan 16 köpekten 8'inin itlaf edildiği ortaya çıkarken, alanda çok sayıda boş kovanın bulunduğu gözlendi.

Hayvansever İnci Kutay, "Buraya yiyecek getiriyoruz. Bu hayvanların kimseye zararı yok. Sanırım buradaki orman köylüleri tarafından öldürüldü. Biz, zaman zaman köpekleri buaraya bıraktığımızı için tehdit alıyorduk" şeklinde konuştu. Diğer hayvansever Güher Duzman ise "Bu köpekler kısırlaştırılmış sokak
köpekleri. Belediyeler tarafından bu alanlara bırakılıyor. Ancak burarada da köylüleler tarafından itlaf edilmişler" dedi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, leşlerin bulunduğu noktada inceleme yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 19:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?