4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Perakende Günleri başladı

Türkiye'nin proje geliştirme şirketi Multi Turkmall'un ana sponsorluğunu üstlendiği Perakende Günleri, Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu'nun ekonomik gelişmeler ve sektör hakkındaki değerlendirmeleriyle, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı. 

Multi Turkmall'den yapılan açıklamaya göre, perakendeciliğin her boyutunun tartışıldığı Perakende Günleri'nin konferans programında, Guy Kawasaki, Sinclair Beecham, Murathan Mungan ve Hüsnü Özyeğin gibi isimler yer alıyor. 

Perakende Günleri'nin açılış konuşmasını yapan Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, "Bugün dünyada yaşanan krize benzer bir konjonktürü daha önce ülkemizde yaşadık. 2001'de yaşadığımız kriz olumsuz sonuçlar verdi ama bu krizden başarıyla çıktık. Önemli büyüme gösterdik. Bugünkü global krizi de, karamsarlıkla değil, krizin üstesinden geleceğimize olan inancımızla aşacağız. 75 milyon insanımız başka yere gitmeyecek. Bugün olmasa bile gelecekte mutlaka daha fazla alışveriş yapacak. Bu tür kriz ortamlarını fırsatlara dönüştürmenin yolları önümüzde var. Finansman ve fizibilite açısından hazırlıklarını iyi yapmış perakendeciler için yurtdışında çok uygun perakende zincirleri ve lokasyonlar var. Türk bankalarımız da dokümantasyonlarını tamamlamış, stratejisini çizmiş perakendecilere finansman açısından yardımcı olmalı. Krizler, arkaya bakma, fırsatları görme ve alçak gönüllü olma zamanıdır. Sektör olarak, lojistik ve pazarlama organizasyonlarımızı gözden geçirip, yanlış yaptıklarımızı düzeltip, doğrulara devam ederek bugünleri aşacağız." şeklinde konuştu. 

Eyüboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "2005-2008 yılları arasında alışveriş merkezlerinde açılan 6 bin 500 mağazanın 1 bin tanesi bizim yaptığımız alışveriş merkezlerinde yer alıyor. Multi Turkmall olarak biz de Türkiye'nin farklı illerinde hayata geçirdiğimiz projeler ve yarattığımız istihdamla sektörün gelişimine önemli katkılarda bulunuyoruz. Anadolu'nun dört bir yanına dağılan "Forum"larımızla şu an bilfiil 60 milyon insana ulaşıyoruz. Planladığımız 22 projeyi hayata geçirdiğimizde toplam 250 milyon insana ulaşıyor olmayı hedefliyoruz." 

Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel'in "Perakendeye Katkı Ödülü" kategorisinde aday olduğu "Perakende Güneşi Ödülleri"nin 23 Ekim'de sahiplerini bulacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 20:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?