2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Perakende zinciri DARTY Türkiye'de

Avrupa'da 9 ülkede faaliyet gösteren İngiliz Kesa Electricals plc grubunun beyaz eşya ve elektronik alanındaki en önemli markası DARTY, Türkiye'ye geldi. Avrupa'nın ileri gelen elektronik perakende zincirlerinden DARTY, Türkiye'de ilk perakende mağazasını Mecidiyeköy Profilo Alışveriş Merkezi karşısında 16 Aralık Cumartesi günü açıyor.
 
Türkiye'de birkaç yıl içersinde 20 mağaza açacak olan DARTY, elektronik ürünlerin yanı sıra küçük ev aletlerinden beyaz eşyaya kadar 3 bin 500'den fazla çeşit ürünü müşterilerinin beğenisine sunuyor.
DARTY Türkiye'nin web satış mağazası ise Şubat ayında açılacak. Kesa Electricals plc Londra Borsası'na kayıtlı, 6 milyar euro üzerinde yıllık ciroya sahip bir beyaz eşya - elektrikli ev aletleri ürünler zinciri. Kesa Grubu, 9 ülkede çeşitli markalarla faaliyet gösteriyor. İngiltere' de Comet, Fransa'da Darty ve BUT, İtalya ve İsviçre' de Darty gibi. DARTY Türkiye, Kesa Grubu yatırımlarının en yenisi. Fransa, İtalya, İsviçre ve Lüksemburg'daki 222 DARTY mağazasından sonra, İstanbul'da 223. DARTY mağazası açılıyor.
 
DARTY Türkiye mağazalarının CEO'su ve Kesa Türkiye'nin ortağı Nedim Esgin ise beyaz eşya pazarının yakından tanıdığı bir isim. Daha önce Arçelik Genel Müdürlüğü'nde bulunan Esgin, DARTY'nin dün yapılan basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Kesa'nın Türkiye'deki faaliyetlerinin DARTY markası altında yapılmasının gerisinde, DARTY felsefesinin Türkiye pazarı ihtiyaçlarına uygunluğu yatıyor. DARTY 30 yıl önce, tüketici hakları henüz kanunlarla kabul edilmediği dönemde, müşterisine sağladığı öncülük ifade eden hizmetleri tek taraflı imzaladığı bir 'Güven Sözleşmesi'ne bağlamış ve müşteri memnuniyeti odaklı uygulamaları taahhüt etmiştir. Bugün DARTY halen bu güven sözleşmesi uygulamasını sürdürüyor. Aynı felsefe ve uygulama, diğer Kesa grubu şirketlerinin de ana felsefesi olarak kabul edilmiş durumda. Güven Sözleşmesi ile müşterimize şunları sunuyoruz: ürünün en iyisi, fiyatın en iyisi, hizmetin en iyisi. DARTY Türkiye de aynı felsefe ve güven sözleşmesi ile çalışacak. Hedefimiz DARTY öncülüğünü Türkiye'ye taşımak" dedi.
 
Öte yandan DARTY, İngiliz Kesa Electricals plc grubunun beyaz eşya ve elektronik alanında Avrupa'daki perakende zincir mağazalar şirketlerinden biri. Dokuz ülkede faaliyet gösteren Kesa Grubu, alanında Avrupa'nın 3. en büyük kuruluşu. Kesa Grubu değişik markalarıyla Avrupa'nın 8 ülkesine, DARTY markasıyla ise Fransa, İtalya, Lüksemburg ve İsviçre'de müşterilerine hizmet veriyor. Kesa Türkiye Ortağı ve DARTY Türkiye CEO'su Nedim Esgin ise, 21 yıl Koç Grubu'nun değişik şirketlerinde çalıştı. 2000 yılından 2003'e kadar Arçelik A.Ş. CEO'luğu görevini yürüttü. 1998 yılından itibaren Koç Holding Başkan Yardımcısı olarak DTG Uluslararası Pazarlama ve Satış Sorumluluğu görevinde hizmet verdi. 1982 yılında Ram Dış Ticaret'te İhracat Müdürü olarak göreve başlayan Nedim Esgin, 10 yıl süreyle Ram France'ın da Genel Müdürlüğü'nü yaptı. Dış Ticaret'te Yiyecek Bölümü satış koordinatörlüğü ile Kuzey Afrika ülkeleri bölge satış müdürlüğü, Ram-Beko (Fransa) CEO'luğu ve Koç Holding A.Ş. Dış Ticaret Grubu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Boğaziçi Üniversitesi Pazarlama Bölümü'nde ön lisans eğitimi alan Esgin, ardından San Francisco Golden Gate Üniversitesi Yöneticilik Bölümü'nde 4 yıllık lisans eğitimini tamamladı. 1957 İstanbul doğumlu Esgin, evli ve 2 çocuk babası.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 13:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?