30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Perşembe günü trafiğe dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, görev başındaki itfaiye ve zabıta personelini ziyaret ederek bayramlaştı.

2009-2010 eğitim öğretim sezonu öncesinde trafikle ilgili gerekli tedbirlerin alındığını açıklayan Topbaş, vatandaşların trafikte yaşanacak yoğunluğu dikkate alarak perşembe günü mecbur kalmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamasını istedi. Topbaş, trafiğin rahatlatılması için vatandaşları toplu taşıma araçlarına yönlendirileceğini, bu nedenle Perşembe günü sabah 06:00'dan 13:00'e kadar ücretsiz hizmet verileceğini dile getirdi.

İBB Başkanı Topbaş, Ramazan Bayramı nedeniyle ilk olarak Edirnekapı Zabıta Müdürlüğü'ne giderek görev başındaki zabıta görevlileriyle bayramlaştı. Daha sonra Afet Koordinasyon Merkezi'ne (AKOM) geçen Başkan Topbaş, kendisini karşılayan İstanbul İtfaiyesi'nin çalışanlarıyla bayramlaştı. Topbaş, İstanbul İtfaiyesinin zahmetli, sıkıntılı ve bir o kadar da onurlu görev yaptığını anlattı. İstanbul İtfaiyesi'nin ekipmanlarının dünya standartlarında olduğunu söyleyen Topbaş, itfaiyecilerin de canla başla çalışarak ekipmanların hakkını verdiğini kaydetti. Geçen hafta yaşanan sel felaketinde İstanbul İtfaiyesi'nin çok başarılı bir çalışma ortaya koyarak ve hayatlarını tehlikeye attığını ve 1780 vatandaşı bizzat kurtardığını belirten Topbaş, müfreze ve ekipman sayısını artırarak daha etkin hizmet vermeyi amaçladıklarını dile getirdi. Topbaş, "4 bin 970 civarında itfaiye personelimiz var, ancak İstanbul için yeterli değil. İnşallah kadro geldikçe sayılarını arttıracağız. Dönemizde 2 bin kadar itfaiye personeli aldık." dedi. İstanbul'daki sel felaketi nedeniyle vatandaşların gördüğü yaraların sarılmaya çalışıldığını anlatan Topbaş, "30 vatandaşımız hayatını kaybetti, yaraları saracağız. 600 kilometrelik derelerin 126 kilometresini ıslah ettik. Deamını yapmak için de çalışıyoruz."dedi.

"SEL BÖLGELERİNDE SİYASİ YAĞMACILAR VAR"

Başkan Topbaş, Çatalca ve Ayamama Deresi bölgelerinde selden etkilenen vatandaşların durumları ile ilgili soruları da cevapladı. Bazı kişilerin siyasi amaçlı sözler sarf ettiğini savunan Topbaş, "Oradaki yağma olayları gibi siyasi yağma yapanlar var. Daha ölülerimizin vücudu soğumadan siyasi yağma yapmak isteyenler var. Biz yaraları sarmak için ne yapacağız diye düşünüyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Çatalca'da zarar gören köprülerin yeniden yapılması için talimat verdik. Ancak kamu sisteminde hemen bir talimatla yapamıyorsunuz. Bunun bir resmi süreci var. En hızlı şekilde yapılması için talimat verdik. Ayamama'da hasar tespit çalışmaları var. Başbakanımızın talimatıyla TOKİ ile görüşüyoruz. O vatandaşları bir şekilde TOKİ evlerine aktarmak için çalışıyoruz. Çatalca bizim başkanlığımızda sıcak asfaltla, parklarla, bahçelerle ve spor sahalarıyla tanıştı.' dedi.

TOPBAŞ: OKULLARIN AÇILIŞI ÖNCESİNDE BÜTÜN TEDBİRLER ALINDI

24 Eylül 2009 Perşembe günü 2009-2010 eğitim Öğretim döneminin başlayacağını hatırlatan Topbaş, trafikle ilgili sorun yaşanmaması için bütün tedbirlerin alındığını söyledi. Özellikle vatandaşları toplu taşım araçlarını kullanmaları konusunda uyaran Topbaş, "İstanbullular mecbur kalmadıkça trafiğe özel araçlarını kullanarak çıkmasınlar. Ya da eğitim saatlerinde mümkün mertebe trafikte olmasınlar. Mecburiyet durumunda ilk saatler sonrasında yada ilk gün öğleden sonra trafiğe çıksınlar" uyarısında bulundu. Ailelerin de trafik konusunda duyarlı olmasını isteyen Topbaş, öğrencilerin toplu olarak servisleri kullanmalarının sağlanmasını istedi.

Topbaş ayrıca bin civarındaki trafik zabıtasının trafikte yardımcı görevli olarak çalışacaklarını hatırlattı. Okulların açılacağı Perşembe günü sabah 06:00 ile 13:00 arasında toplu taşım araçlarının ücretsiz hale getirildiğini ve sefer sayılarını arttırdıklarını vurgulayan Başkan Topbaş, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da okulun ilk günü trafik sorunu yaşanmaması için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. Deniz otobüsü ve bir çok hatta yeni seferler konulduğunu söyleyen Topbaş, bazı bölgelerdeki son sefer saatlerinin 21:00'e kadar uzatıldığını açıkladı.
 

Sabah
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 16:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?