30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Pidede yüksek üretim, sabit fiyat

Geçtiğimiz Ramazan, günde 40 bin pide üreten İstanbul Halk Ekmek, bu yıl sayıyı 60 bine çıkartacak.

İstanbullular, bu Ramazan'da da pideyi 50 kuruştan satın alacak
İstanbul Halk Ekmek (İHE) Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, geçen yıl ilk kez üretilen Ramazan pidesinin tutulduğunu belirterek, "Geçen yıl günde yaklaşık 40 bin adet pide ürettik. Bu yıl bunu 60 bine çıkartacağız. Önümüzdeki yıl yapacağımız yatırımla tam otomatik pide üretimine geçeceğiz ve günde 200 bin adet pide üreteceğiz" dedi.

İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İHE, pide üretimini arttırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

BU YIL ZAM YOK
Geçen yıl ilk kez Ramazan pidesi ürettiklerini belirten İHE Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, "350 gramlık pidemiz çok tutuldu. Geçen yıl Ramazan ayında toplam 1 milyon 135 bin adet pide ürettik. Bu günde yaklaşık 40 bin adet pide demek. Bu yıl bu rakamı 60 bine çıkartacağız. Önümüzdeki yıl pide üretiminde tam otomatik sisteme geçeceğiz. Böylece günlük pide üretim kapasitemiz 200 bin adede çıkacak. Bunun için yatırım yapacağız. Pide üretmemiz, pide fiyatlarının aşırı yükselmesini engelledi. Bu yıl da 50 kuruştan satacağız. Fırıncı esnafımız da bu yıl pide fiyatlarını artırmayacağını açıkladı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 18:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?