30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Pippa Bacca anısına yürüyecekler

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca için bir araya gelen "Düş Yola" adlı grup, sessiz bir protesto yürüyüşü düzenledi.

"Barışa Gelin" adlı yürüyüş çerçevesinde Kadıköy'de buluşan grup, Gebze'ye kadar yürüyecek.
"Barışa Gelin" adı altında bir protesto yürüyüşü düzenleyen "Düş Yola" adlı grup, Kadıköy'den Gebze'ye kadar yürüyecek. Kocaeli, Gebze'de bindiği araç şoförü tarafında öldürüldüğü iddia edilen Pippa Bacca ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo için sabah saatlerinde Kadıköy Caddebostan sahilinde bir araya gelen 50 yakın grup üyesi, Bacca'nın ölüm yıldönümü olan 12 Nisan'da Gebze'de olmayı hedefliyor.

11-12 Nisan 2009 tarihlerinde sırt çantasını alıp yollara düşen birçok insan için büyük önem ifade eden Pippa Bacca anısına İstanbul'dan Gebze'ye yürüme kararı aldıklarını söyleyen grup yöneticilerinden Ali Furkan Oğuz,"Cumartesi günü başladığımız yürüyüş, aynı gün akşamında ve ertesi gün Pippa Bacca'nın cansız bedeninin bulunduğu gün olan 12 Nisan 2009 Pazar günü, yine cansız bedeninin bulunduğu yer olan Gebze Ballıkayalar'da yapılacak kamp ile son bulacak. Geçtiğimiz yıl İtalya'dan başlayarak otostop ile yapmış olduğu barış yolculuğu sırasında Gebze yakınlarında öldürülen Pippa Bacca için düzenlenen bu yürüyüşün hiçbir siyasi kuruluş, düşünce ve kurum ile ilgisi bulunmamakla birlikte yürüyüş esnasında beyazlar giyilerek yürünecek ve de hiçbir slogan atılmadan ve pankart açılmadan sessiz bir şekilde yürünecektir. Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk olarak da gördüğümüz bu önemli, sessiz yürüyüşümüze herkesi bekliyoruz. Bu bir eylem değildir, bu bir duruştur. Herkes kendi sessizliğini alıp yürüyor . Kimseye bir mesaj verme derdi ve endişesi içinde değiliz, olmayacağız

Bu olay haberlere yansıdığı ilk gün aklımıza gelen ilk şey Pippa Bacca'yı özel yapan neydi sorusu olmuştu, çünkü onun başına gelenler barış elçisi olduğu için değil maalesef bu ülkeden hasbel kader geçen bir Kadın olduğu içindi, ve bizim ülkemizde kadınların en az yüzde70?inin yaşadığı duygusal, fiziksel veya cinsel şiddet olaylarının en kötüsüyle sonuçlananlarına bir örnekti. Biz onun duruşuna saygı duyuyoruz. Barış Elçisi olabilecek birikim ve cesarete sahip olması ve bir kadın olarak bize göre dünyadaki yanlışlara ve barışsızlığa meydan okuyuşuna saygı duyuyoruz" dedi.

BACCA'NIN DUVAĞI İLE YÜRÜYÜŞE DESTEK VERİYOR
Mimar Sinan Üniversitesi fotoğraf sanatçısı olan Ali Ayyıldız ise yürüyüşe motosikletine taktığı Bacca'nın duvağını taşıyarak destek veriyor. Temizlik ve barışın simgesi olan Bacca'nın duvağını sanatçının öldürüldüğü yere bırakılacağını söyleyen ve onu gururla taşıdığını söyleyen Ali Ayyıldız "Bu olay meydana geldikten birkaç gün sonra, muthiş etkilendik. Tüm Türkiye etkilendi. Bir ay sonra bir haber aldık. Fotoğraf grubundan Bacca'yı anmak adına bir sergi yapılacaktı. Bende bir çalışma yaptım. Bura da  gördüğünüz kurdelalar hem de temizlik adına barış adına İtalya'dan yola çıkıp, ülkemizde böyle bir sey yaşayan Bacca'yı anmak adına bu malzemeleri kullanarak bir sergi yaptık. Türkiye ve İtalya'da sergilendi. Dava halen sürüyor. Grup Bacca'yı anmak adına Gebze'ye yürüyüş yapılacağını duyunca bende destek veriyorum" şeklinde konuştu.

2007 yılının ekim ayında Ali Furkan Oğuz tarafından facebook.com isimli sitede kurulan ve Çanakkale merkezli olan DÜŞ YOLA grubu, yaklaşık 1,5 yılda bugün itibariyle Türkiye ve de dünyanın çeşitli ülkelerinden sırt çantasını alıp yollara düşmek isteyen 7.000?i aşkın macera severi bir araya toplamıştır. 30?u aşkın şehir ve bölge sorumlusu ile hiçbir siyasi amaç, topluluk, kuruluş ya da görüş ile bağlantısı olmayan ve de hiçbir ticari amacı olmayan DÜŞ YOLA, aynı düşünceye sahip, sırt çantasını alıp yollara düşmek isteyen alabildiğine kuralsızca ve plansızca bu davranışı gerçekleştirmek isteyen insanların bilinçaltını harekete geçirmek, barışın hakim olduğu bir dünya için çaba sarfetmektir. DÜŞ YOLA bu amaç doğrultusunda kurulduğu günden itibaren doğa yürüyüşleri, doğa sporları, sosyal sorumluluk gibi birçok alanda ismine uygun ve adına yakışır etkinlikler düzenlemektedir.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 14:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?