3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Pitbullu soygun çetesi

Kuyumcu ve döviz bürolarının kasalarını oksijen tüpüyle keserek 8 milyon YTL'lik soygun yapan aralarında bir PKK katil ve bir pitbullun da bulunduğu çeteye baskın yapıldı. 

İstanbul'un çeşitli ilçeleri ile Tekirdağ ve Kastamonu illerinde kuyumcu ve döviz bürolarında kasaları oksijen tüpüyle keserek içindeki para ve ziynet eşyalarını çalan çete çökertildi.

Çete üyelerinin, Kadıköy'de bir döviz bürosunun kasasını oksijen tüpüyle delip soygun yaptıktan 8 saat sonra, hırsızlık sırasında yaralanan arkadaşlarını bir hastanede tedavi ettirdikleri sırada polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Yakalanan 6 kişinin sorgusunun ardından zanlıların gösterdikleri adreslerde yapılan baskınlarda diğer çete üyeleri ve çeşitli kuyumcu ve döviz bürolarından çaldıkları ziynet eşyaları ve paralar ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan zanlıların arasında çete lideri olduğu belirtilen ve daha önce terör örgütü PKK adına cinayet işlediği öğrenilen Recep Ç. ve Türkiye'nin azılı kasa hırsızlarından olduğu iddia edilen Recep S.'nin de bulunduğu ifade edildi.

Sistemli ve organize çalıştıkları belirtilen çete üyelerinin 2 ayrı grup halinde faaliyet gösterdikleri ve hırsızlık yapılacak yerleri önceden belirleyerek keşif yaptıkları ortaya çıktı. Polisin takibine takılmamak için cep telefonlarını soygunların bir gün öncesinde kapatan zanlıların, olay günü buluşarak belirlenen adreslere girdikleri ve oksijen tüpleriyle kestikleri kasalardan para ve ziynet eşyalarını çaldıkları tespit edildi.

Çaldıkları para ve ziynet eşyalarıyla lüks bir yaşam süren zanlıların hırsızlık olaylarını da lüks araçlarda gerçekleştirdikleri öğrenildi. Zanlıların ayrıca, çaldıkları para ve ziynet eşyalarını başkalarının hesabına yatırıp yakınları adına yatırım yaptıkları belirtildi.

Çete üyelerine yönelik 8 ayrı adrese yapılan baskın polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Baskında yakalanan zanlılar yaka paça gözaltına alınırken, soygunlardan elde edilen para ve ziynet eşyalarının saklandığı yerin Pitbull köpeğiyle korunması dikkat çekti.

Zanlıların 13 ayrı olayda yaklaşık 8 milyon YTL'lik hırsızlık yaptıkları belirtilirken, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 12 kişi, sabah saatlerinde Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 13:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?