3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

PKK, TIR deposunu eroinle doldurmuş

İstanbul'da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü timlerinin 3 hafta içinde gerçekleştirdiği 125 operasyonda toplam 446 kilo 84 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.



Kaçakçılığa yönelik operasyonlarda, toplam 309 kilogram eroin, 904 gram Afyon sakızı ve eroin yapımında kullanılan 3 ton 520 litre asit anhidrit ele geçirildi. Sokak satıcılarına yönelik baskınlarda da iç piyasaya sürülmek üzere olan 133 kilogram esrar, 3 kilo 18 gram kokain, 56 bin 5 tablet sentetik hap yakalandı. Uyuşturucu maddelerle ilgili 286 kişi gözaltına alındı. Bir TIR'ın yakıt deposunda bulunan 109 kilo eroinle ilgili yakalanan kişilerin iki ayrı terör örgütüyle bağlatısı tespit edildi.

Eminönü'nde bir TIR'a düzenlenen operasyonda 109 kilo eroin ele geçirildi. Yaşar İ.'nin kullandığı TIR'ı yakın takibe alan polis, yaklaşık bir senedir peşinde olduğu bir şebekeye ulaştı. TIR'ın mazot tankı içinde zulalanmış 109 kilogram eroin bulundu. TIR şoförü Yaşar İ. ile Haydar A., Ertan E., Ali K. ve Lübnan asıllı Ferdi B. ile Süreyya B. gözaltına alınırken, Hollanda'da olduğu belirlenen Ali A. ile Haydar A.'nın yakalanması için çalışma başlatıldı. Zanlıların iki ayrı terör örgütüyle bağlantısı tespit edildi. Uyuşturucu sevkiyatından kazanılan para transferleri de net bir şekilde belirlendi. İkitelli Organize Sanayi Sitesi'nde bir kamyona yapılan baskında ise eroin yapımında kullanılan 3,5 ton asit anhidrit malzemesi ele geçirildi. Asit anhidritin İran'a gönderileceği öğrenildi.

Narkotik ekipleri, uyuşturucu maddelerin nasıl temin edileceği ve nasıl yapılacağı hakkında çeşitli bilgiler veren www.varoslar.com adlı internet sitesi yöneticilerine de baskın düzenledi. Uyuşturucu kullanıcısı rolündeki polisler, siteye e-mail göndererek bazı konularda bilgi almak istediklerini söyledi. Gelen cevap e-maillerinden bilgisayarların IP numaraları belirlendi. Ümraniye'deki bir eve yapılan baskında bir kişi gözaltına alındı. İnternet sitesi mahkeme kararıyla kapatıldı. Kapatılan sitede ayrıca bomba yapımı konusunda da bilgi verildiği kaydedildi.

Metallica konserinde 30 kişi yakalandı

İstanbul'da Metallica ve DJ Tiesto konserlerine esrar ve ecstasy haplarla gelen 30 kişi gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Metallica'nın Ali Sami Yen Stadı ve DJ Tiesto'nun Yeşilköy'deki IDTM Park'taki konserlerinde uyuşturucu araması yaptı. Konserlere katılan 30 kişide esrar ve ecstasy hap bulundu. Uyuşturucu kullanmak suçundan savcılığa sevk edilen zanlılar serbest bırakıldı.

Ayakkabı topuğunda cezaevine esrar servisi

Narkotik birimlerinin operasyonlarında uyuşturucu satıcılarının bu işi nasıl meslek haline getirdikleri ve hangi yolları denedikleri de ortaya çıktı. Kağıthane'de bir eve baskın yapan ekipler, kargo olarak gönderilmesi planlanan ayakkabıların topuk kısmının içine gizlenmiş yaklaşık 10 gram esrar ele geçirdi. Ayakkabı topuğu içine özenle yerleştirilmiş uyuşturucunun Amasya Kapalı Cezaevi'ne kargo ile gönderileceği tespit edildi. Kargoyu göndereceği belirlenen Cihat A. isimli şahsın bu işi meslek haline getirdiği ve geçimini bu yolla sağladığı öğrenildi

Zaman
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 10:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?