4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

PKK destekli hırsızlık çetesi!

Asayiş Şube Müdürlüğü'nün 3 gün önce düzenlediği helikopter destekli operasyonlarda yakalanan zanlıların PKK terör örgütü ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Operasyonlarda, örgüt üyelerinden bazılarının PKK'nın üst düzey sorumlularından Murat Karayılan ile çekilmiş fotoğrafları ele geçirildi.Operasyonlarda yakalanan zanlılardan 27'si adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 3 gün önce Avcılar, Bağcılar, Bayrampaşa, Bakırköy, Beyoğlu, Büyükçekmece, Esenler, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören ve Şişli ilçelerinde toplam 47 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Helikopter destekli operasyonda aralarında hırsızlık şebekesi lideri "İdo" lakaplı İdris Akbaş'ın da bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şebeke üyelerinin "hırsızlık, "adam öldürme", "silahla adam öldürme", "adam kaldırma", "gasp", "tehditle haraç alma", "uyuşturucu madde ticareti", "darp" ve "çalıntı mal, alıp satmak" suçlarına karıştıkları belirlendi. Örgütün 49 yıl hapse mahkum olan ve hala tutuklu bulunduğu öğrenilen Naci Yılmaz isimli şahısla koordineli olarak çalıştığı ve bilgi aldığı öğrenildi.

Örgüt lideri İdris Aktaş'ın 2006 yılında Bakırköy'de Murat Morkaya isimli şahsı öldürmek suçundan arandığı öğrenilirken, Aktaş'ın korumaları ile gezdiği belirtildi. S.D. isimli başçavuş ile aynı evde kaldığı ifade edilen Aktaş'ın
S.D.'nin kimliğini kullanarak, polis denetimlerinden yakalanmadan geçtiği belirtildi.
Öte yandan, bazı şebeke üyelerinin PKK terör örgütü üyesi olduğu iddia edilirken, operasyonlarda şebeke üyelerinin PKK'nın üst düzey sorumlusu Murat Karayılan ile çekilmiş fotoğrafları bulundu.

Yapılan operasyonlarda tavuk kümeslerinde, güvercin kafeslerinde ve köpek kulübelerinde yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonlarda ayrıca 10 adet tabanca, 1 adet bilyeatar uzun namlulu tabanca, 1 adet pompalı tüfek, 3 adet havalı tüfek, 11 adet şarjör, 60 adet fişek, 5 adet çeşitli markalarda
otomobil, 10.1 kilogram uyuşturucu madde, 5 adet esrar preslemede kullanılan plaka, 3 adet esrar preslemede kullanılan mengene, 5 adet PKK terör örgütü üyeleri ile çekilmiş fotoğraf, 25 bin YTL para, 7 adet laptop, 5 adet plazma televizyon, hırsızlık yapmada ve kapı açmada kullanılan özel alet ele geçirildi.

Sorguları tamamlanana zanlılardan 27'si bu sabah işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 13:05:37
Güncelleme :26 Aralık 2008 Cuma 13:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?