30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

PKK karşılamasına izin yok

İstanbul Valisi Muammer Güler, domuz gribi nedeniyle 30 Ekim Cuma günü okulların tatil edileceğini açıkladı. Güler, Avrupa'dan gelecek PKK'lılar için Diyarbakır'da yapılan mitingin benzerine İstanbul'da izin verilmeyeceğini söyledi.

Domuz gribiyle ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler, "Şuana kadar tatil gerektirecek bir durum söz konusu değil. Ancak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın ardından bir günlüğüne okulların dezenfekte edilmesi için okullar tatil olacak" şeklinde konuştu.

Toplu taşıma araçlarının dezenfekte edilip, edilmeyeceğini soran basın mensuplarına ise Güler, "Belediye ile bir görüşme yaptık. Diğer ülkelerde olduğu gibi toplu taşıma araçları ve halkın yoğunlukla kullandığı yerlerin dezenfekte edilmesi konusunda çalışmalarımızı yapacağız. Mevcut belediye de bu duruma duyarlı olacaktır" dedi.

Vali Güler, Avrupa'dan gelecek PKK'lılar için DTP'nin yapmayı planladığı miting için şuana kadar herhangi bir başvuru olmadığını da belirterek, "Diyarbakır'da yapılan miting tarzında bir mitinge İstanbul'da kesinlikle izin vermeyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 14:39:02
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 16:31:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?