30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

PKK operasyonu: 67 gözaltı

İstanbul'da çeşitli tarihlerde molotofkokteyli atılması ve izinsiz gösteri yapılması olaylarına karıştıkları öne sürülen 67 kişi yakalandı.

İstanbul Terörle Mücadale Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet müdürlükleri ile koordineli olarak terör örgütüne yönelik Ataşehir, Bağcılar, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Ümraniye ilçelerindeki çeşitli adreslere operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda, terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla 67 kişi yakalandı.

Güvenliği tehlikeye düşürmek amacıyla molotofkokteyli ve havai fişeklerle korsan gösteriler gerçekleştirdikleri iddia edilen şüphelilerin üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 10 adet molotofkokteyli, 2 adet kuru sıkı tabanca, 20 fişek, molotofkokteyli yapımında kullanılan çeşitli malzemeler, bol miktarda poster, afiş ve doküman ele geçirildi.

Operasyonlar sonucu, değişik tarihlerde yapılan 6 molotofkokteylli izinsiz gösteri, 2 izinsiz gösteri ve Ataşehir'de bir siyasi partinin irtibat bürosuna molotofkokteyli atılması eylemleri aydınlatıldı.

Polis yetkilileri, 67 şüpheliden 40'ının daha önce adliyeye gönderildiğini, bunlardan 12'sinin tutuklandığını, emniyetteki işlemleri tamamlanan 8'i küçük yaşta 27 şüphelinin ise bugün adliyeye sevk edildiğini bildirdi.

Yetkililer, operasyon düzenlenen yerlerin robot kamera ile önceden kontrol edildiğini, daha sonra da operasyonların gerçekleştirildiğini kaydetti.
 

AA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 12:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?