3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

PKK yanlıları tren taşladı

Nevruz kutlamalarının ardından Kazlıçeşme'den ayrılan grup, bindikleri trene taşlı saldırıda bulundu.

 

Saldırganlarla yaşanan kovalamacada bir bayan polis memuru düşerek ayağını burktu. Çıkan olaylara tepki gösteren vatandaşlar da, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak saldırıyı protesto etti.
Zeytinburnu Kazlıçeşme'deki Nevruz kutlamalarının ardından trene binen bir grup gösterici, akşam saatlerinde Küçükçekmece istasyonunu geçtikten sonra bindikleri trenin camlarını kırdı. Trendeki olaylar yüzünden makinistin treni durdurmasının ardından trenden inen grup, taşlı saldırısını sürdürdü.

Kanarya istasyonunda trenden indikleri sırada PKK ve Öcalan lehine slogan atan grup, polis engeliyle karşılaştı. Kaçan grup ile polis arasında bir süre kovalamaca yaşandı. Gerginlik sırasında göstericilerin peşinden koşan bayan bir polis memuru, düşerek ayağını burktu. Yaralanan polise ilk müdahalesi ambulansta yapıldı. Çıkan olaylara tepki gösteren yaklaşık 60 kişilik bir grup, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak saldırıyı protesto etti. Grup, bölücü örgüt aleyhinde sloganlar atarak Tepeüstü'ne yürürken, gruba çevredeki vatandaşlardan da destek geldi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 00:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?