4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

PKK'lı teröriste 18 yıl hapis

Taksim'de sırt çantasında 5 kilo 300 gram A-4 tipi patlayıcı madde ile yakalanan terör örgütü üyesi Aslı Doğan yargılandığı davada 18 yıl hapse mahkum oldu. Aynı davada yargılanan ve Doğan'ı evinde barındırdığı iddia edilen Nura Kurt ise tutukluluk hali göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

İstanbul'da, 8 Nisan 2007 günü Taksim'de sırt çantasına yerleştirdiği 5 kilo 300 gram A-4 patlayıcıyı ile yakalanan ve terör örgütü PKK üyesi olduğu belirlenen Aslı Doğan ile onu evinde barındırdığı belirtilen Nura Kurt'un yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Aslı Doğan ve Nura Kurt hazır bulundu. Son sözü sorulan Aslı Doğan, "Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Yazılı savunmamda samimi beyanlarda bulundum. Nura Kurt'u tanımıyorum. Evinde kalmadım, ilk defa gözaltındayken gördüm" dedi.
Aslı Doğan'dan sonra son sözü sorulan Nura Kurt ise "Aslı Doğan' tanımıyorum. 2 yıla yakındır tutukluyum, mağdurum. Beraatımı istiyorum" diye konuştu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti Nura Kurt'u terör örgütü üyesini bilerek ve isteyerek evinde barındırmak suretiyle terör örgütü mensubuna yardım etmek suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın terör örgütü üyesine yardım etmesinden dolayı cezasını yarı oranda arttıran mahkeme heyeti, Kurt'u 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti daha sonra Kurt'un mahkemedeki iyi halini göz önüne alarak Kurt'un cezasını 1/6 oranında indirerek 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

Ardından Kurt'un tutukluluk hali göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.
Aslı Doğan ise patlayıcı maddeyi nakletmek ve bölücü terör örgütü üyesi olmak suçundan 18 yıl hapis cezası ile 18 bin YTL para ödemeye mahkum edildi. Mahkeme heyeti Aslı Doğan'ın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 15:48:27
Güncelleme :31 Aralık 2008 Çarşamba 15:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?