1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

PKK'nın 9 kilo patlayıcısı ele geçti

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, 3 kişi gözaltına alındı ve 9 kilo 500 gram patlayıcı madde ele geçirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, terör örgütünün yurt dışında bulunan kamplarında askeri ve siyasi eğitim alarak eylem gerçekleştirmek üzere İstanbul'a gönderilen bazı kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmada 3 kişi yakalandı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramada, 9 kilo 500 gram patlayıcı madde, 10 adet elektrikli fünye, 1 adet cep telefonu düzeneği, 1 adet kurusıkı tabanca, 5 adet fişek, düzenek hazırlanmasında kullanılan malzemeler, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, 1200 ABD doları, 255 YTL, cep telefonu ve sim kartlar ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Polis yetkilileri, Fatih'te bir eve düzenlenen operasyonda ele geçirilen patlayıcı maddenin 7 kilogramının TNT, 2,5 kilogramının ise A-4 tipi plastik patlayıcı olduğunu belirttiler.

Şüpheliler A.B, B.C. ve M.Y'nin emniyette susma haklarını kullandığı, bu kişilerden A.B. ile B.C'nin, eğitim gördükleri üniversiteyi daha önce terk ettikleri öğrenildi.

Operasyonda bulunan 2 litrelik bir termosun ise bomba dış kabı olarak kullanıldığı, bu şekilde kullanılan bir termosun İstanbul'da ilk kez ele geçirildiği ifade edildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan 3 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

a.a
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 16:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?