2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

PKK'nın darphanesine baskın!

Yalova Emniyeti 6 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonla piyasaya sahte bir milyon lira süren bir şebekeyi çökertti. Lüks villada para basan şebekenin mensubu olduğu tespit edilen 16 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi. Şebeke liderlerinin lüks bir hayat sürdüğü ve PKK'ya finansman sağladığı belirlendi.

Bir istihbaratı değerlendiren Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi, 8 aydır sahte para basarak piyasaya süren bir şebekeyi takibe aldı. İstanbul, Yalova, Adapazarı, Mersin, Çanakkale ve Diyarbakır'da yapılan eş zamanlı operasyonlarla 16 kişi yakaladı. İstanbul Tuzla'da satın aldıkları Tripleks Villa'nın bodrum katını adeta darphaneye çeviren S.T. (38), Y.T. (29) ve M.Y. (36) suçüstü yakaladı. Villanın altındaki torna tezgahları, baskı makinesi ve klişelere de el koyan polis diğer illerde basılan sahte paraları piyasaya süren elemanları da bir bir topladı.

Operasyon kapsamında Yalova'da sahte para şebekesi elemanı olduğu tespit edilen E.Ç. (48), Z.Y. (38), T.Y. (29), M.Y. (38), M.D. (38) ve Y.A. (46) ile Adapazarı'nda aynı suça karışan Ş.D. (25), H.F. (21), Ş.F. (47), A.O.A. (37) ve diğer 3 ilde ise şebekenin kolu olarak faaliyet gösteren A.C. (42), M.F.Ç. (34) ile N.Ö. (29) yakalandı.Polis, operasyonda kapsamında 60 bin adet sahte 1 YTL'yi ele geçirdi. Polis ayrıca şahıslarla ilgili 13 dosya dolusu evrakı da adli makamlara sundu.

Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından çökertilen şebekenin en önemli isimleri olan ve sahte para basarak elde ettikleri gelirle kendilerine Tuzla'da tripleks bir villa satın alan S.T., Y.T. ve M.Y. isimli şahısların lüks bir yaşantı sürdüklerini de tespit etti. Yapılan inceleme kapsamında şahısların üzerine kayıtlı Cheroke Jeep, villa ve gayri menkuller tespit edilirken şahısların gece kulüplerinde su gibi para harcadıkları bilgisine de ulaştı.

Polisin soruşturması kapsamında ayrıca şebekenin PKK ile bağlantılı olduğu ve bölücü terör örgütüne gelir temin ettiği de iddia edildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2007 Pazar 18:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?