30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

PKK'nın molotofçuları yakalandı

KANDİL'DE EĞİTİM ALDI, İSTANBUL'DA MOLOTOFLU EYLEM YAPTI

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda biri kadın 7 kişi yakalandı. Yakalanan kadın zanlının, Kandil Dağı'nda bomba eğitimi aldığı ve İstanbul'da son dönemde artan molotofkokteylli eylemleri planladığı ortaya çıktı.

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri'ne bağlı ekipler, yasa dışı terör örgütüne yönelik operasyon yaptı. Örgüt içinde faaliyet gösteren ve muhtelif tarihlerde örgüt adına İstanbul genelinde eylem yapan 1'i kadın 7 kişi, düzenlenen operasyonlarla yakalandı. 7 şüphelinin İstanbul'daki molotofkokteylli korsan gösteri, araç kundaklama ve bombalama eylemlerini gerçekleştirdikleri belirlendi. Kandil Dağı'nda bir ay bomba eğitimi aldığı öğrenilen kadın terör zanlısının, molotoflu eylemleri planladığı ortaya çıktı. Yakın bir zamanda Türkiye'ye giriş yapan zanlının, metropollerde huzuru bozacak eylemlere hazırlandığı öğrenildi. PKK kamplarında eğitim aldığı belirlenen kadın terör zanlısının da aralarında bulunduğu 7 zanlının İstanbul'da Eylül ayından bu yana 8 farklı eylem gerçekleştirdikleri tespit edildi. Zanlıların gerçekleştirdiği eylemler ve tarihleri şöyle:

"13 Eylül'de Zeytinburnu'nda bir market önüne bomba konulması, 30 Ekim'de Ataşehir'de molotofkokteylli eylem, 9 Kasım'da Maltepe'de İETT otobüsünün yakılması ve molotofkokteylli korsan gösteri yapılması, 29 Kasım'da Okmeydanı'nda molotof ve havai fişekli korsan gösteri, 30 Kasım'da Zeytinburnu'nda park halindeki bir araca bomba konulması, yine aynı tarihte bir sokağa ve bir araca bomba konulması, 5 Aralık'ta Zeytinburnu'nda bir siyasi partinin önünde bulunan araca bomba konulması."

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri tamamlanan zanlılar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Kadın terör zanlısı, emniyetten çıkartılışı sırasında basın mensuplarını karşısında görünce kapüşonuyla yüzünü gizlemeye çalıştı.

KANDİL'DE EĞİTİM ALDI, İSTANBUL'DA MOLOTOFLU EYLEM YAPTI
KANDİL'DE EĞİTİM ALDI, İSTANBUL'DA MOLOTOFLU EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 11:59:04
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 13:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?